Ιράν: Θα απαγορεύεται η είσοδος στο μετρό της Τεχεράνης σε γυναίκες χωρίς χιτζάμπ

Ιράν: Θα απαγορεύεται η είσοδος στο μετρό της Τεχεράνης σε γυναίκες χωρίς χιτζάμπ

Ομάδες επιβολής του χιτζάμπ θα αναπτυχθούν στο μετρό της Τεχεράνης και θα απαγορεύουν σε όσες γυναίκες δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα την είσοδο στο τρένο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τη Δευτέρα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό της Τεχεράνης είχε ανακοινώσει πως, «σε συμμόρφωση με τις αξιώσεις του ευγενούς λαού του Ιράν για το θέμα του χιτζάμπ», θα εγκαινίαζε ένα πρότζεκτ ηχητικής υπενθύμισης στις γυναίκες που κυκλοφορούν στους σταθμούς του μετρό. Ωστόσο, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ήδη εικόνες με γυναίκες που εμποδίζονται να εισέλθουν σε σταθμούς μέσω των ακυρωτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τον Μασούντ Νταρστί, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας διαχείρισης, θα δημιουργηθεί μια υπηρεσία «χιτζάμπ» για να υπενθυμίζει τη χρήση της μαντίλας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το προσωπικό της υπηρεσίας αυτής θα είναι επιφορτισμένο με την εφαρμογή των κανόνων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο πως σχεδιάζει να εγκαταστήσει κάμερες στους δρόμους και να χρησιμοποιεί τα ήδη υφιστάμενα συστήματα παρακολούθησης για να εντοπίζει όσες γυναίκες δεν συμμορφώνονται με τον κώδικα ένδυσης.

Το νέο μέτρο έρχεται ενώ μαθήτριες γυμνασίων σε Τεχεράνη, Καράτζ και άλλες πόλεις εξακολουθούν να καταγγέλλουν δηλητηριάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιστατικά δηλητηρίασης ξεκίνησαν δύο μήνες μετά την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας που πυροδότησε στο Ιράν ο θάνατος στις 16 Σεπτεμβρίου της Μάχσα Αμίνι, της 22χρονης που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών του Ιράν που αστυνομεύει την επιβολή των ενδυματολογικών απαγορεύσεων που επιφυλάσσει στις γυναίκες η Ισλαμική Δημοκρατία.

Πηγή: Guardian

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Δεκάδες μαθήτριες θύματα δηλητηρίασης σε σχολεία

Ιράν: Η αστυνομία εγκαθιστά κάμερες σε δημόσιους χώρους για να ελέγχει τις γυναίκες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter