Η Ισπανία διαθέτει 16 δισ. ευρώ άμεση βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η Ισπανία διαθέτει 16 δισ. ευρώ άμεση βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η Ισπανία σχεδιάζει να διανείμει περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ (17,5 δισεκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια μέχρι τα τέλη Ιουνίου για να μετριάσει τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση θα προσφέρει περίπου 6 δις ευρώ σε φορολογικές ελαφρύνσεις και άμεσες ενισχύσεις με άλλα 10 δισεκατομμύρια δάνεια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο σαρωτικού πακέτου πολιτικών για την αντιμετώπιση του διογκούμενου κόστους, δήλωσε τη Δευτέρα στη Μαδρίτη ο Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Το πακέτο θα εγκριθεί την Τρίτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε.

Η Ισπανία, μαζί με την Πορτογαλία, θα αποστείλει αυτή την εβδομάδα πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου, μετά από ειδική εξουσιοδότηση που ανακοινώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από τις Βρυξέλλες, εξουσιοδοτώντας τις δύο χώρες να παρέμβουν στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβέρνηση στοιχηματίζει ότι ένας συνδυασμός οικονομικής βοηθειας και εύρεσης ενός τρόπου αποσύνδεσης των τιμών του φυσικού αερίου από το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των εσωτερικών εντάσεων. Ο ισπανικός πληθωρισμός τον Φεβρουάριο έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίας 30 και πλέον ετών και οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφουν νέα ρεκόρ εδώ και μήνες.

Άλλα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Σάντσεζ τη Δευτέρα περιλαμβάνουν:

1. Τα νοικοκυριά θα έχουν έκπτωση 0,20 σεντς στα καύσιμα, με την κυβέρνηση να πληρώνει 15 σεντς και τους παρόχους καυσίμων τα υπόλοιπα.
2. Χαμηλότερες χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος κατά 1,8 δις ευρώ αυτό το έτος
3. Περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ σε ενισχύσεις για τη γεωργική βιομηχανία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter