Ισραήλ: Ο στρατός παραδέχεται ότι σκότωσε τρεις ισραηλινούς ομήρους… κατά λάθος!

Ισραήλ: Ο στρατός παραδέχεται ότι σκότωσε τρεις ισραηλινούς ομήρους… κατά λάθος!

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε την Παρασκευή ότι κατά τη διάρκεια μαχών στη Σετζάγια της βόρειας Γάζας σήμερα το πρωί, ισραηλινά στρατεύματα κατά λάθος αναγνώρισαν τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντάς τους.

Ο Χαγκάρι λέει ότι ο Ισραηλινός Στρατός φέρει την ευθύνη για το «τραγικό περιστατικό»: «Αυτή είναι μια περιοχή όπου οι στρατιώτες συνάντησαν πολλούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας», προσθέτει.

Ο εκπρόσωπος του στρατού κατονόμασε τους νεκρούς ομήρους: Γιοτάμ Χάιμ, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς από το Κφαρ Αζά, και Σαμάρ Ταλάλκα, που απήχθη από το Νιρ Αμ. Ο τρίτος όμηρος δεν κατονομάστηκε μετά από αιτήματα της οικογένειάς τους.

Ερωτηθείς πώς οι όμηροι μπόρεσαν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία της Χαμάς, ο Χαγκάρι λέει ότι ο στρατός πιστεύει ότι «οι τρεις τράπηκαν σε φυγή ή εγκαταλείφθηκαν από τους τρομοκράτες που τους κράτησαν αιχμάλωτους».

Στη δήλωσή του, ο Χαγκάρι αναφέρει ότι «μετά τον πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια εξέτασης, προέκυψε άμεση υποψία για την ταυτότητα των νεκρών και τα σώματά τους μεταφέρθηκαν γρήγορα για εξέταση στο Ισραήλ, όπου και αναγνωρίστηκαν οι όμηροι».

Ο Χαγκάρι είπε ότι ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να εργάζεται για να «συλλέξει τα γεγονότα και να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος», αλλά εν τω μεταξύ νέα πρωτόκολλα για τον εντοπισμό ομήρων μεταφέρθηκαν στις επίγειες δυνάμεις, «να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν ένα άλλο τραγικό συμβάν σαν αυτό».

«Ο ισραηλινός στρατός εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την καταστροφή και συμμερίζεται τη θλίψη των οικογενειών. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη τους», προσθέτει η Χαγκάρι.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: «Εμφύλιος» στην κυβέρνηση Νετανιάχου για τα… μάτια των ΗΠΑ

 «Ρήγμα» στις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους στη Γάζα παρά τις διεθνείς πιέσεις», λέει ο Νετανιάχου

 Μέση Ανατολή: Ο Αμπάς υπογραμμίζει ότι η «Γάζα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Παλαιστίνης»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter