Ιταλία: Η γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος κατηγορεί την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση κονδυλίων

Ιταλία: Η γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος κατηγορεί την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση κονδυλίων

Η Έλι Σλάιν, σε ζωντανή μετάδοση από τον λογαριασμό της στο Instagram, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλυσιεργία στην διανομή της βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από τις σφοδρές πλημμύρες, ιδιαίτερα η Εμίλια Ρομάνια. Παράλληλα, η Σλάιν κατήγγειλε την προσπάθεια για «πολιτικοποίηση» της βοήθειας, στον απόηχο της μεγάλης ήττας στις τοπικές εκλογές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη elly schlein (@ellyesse)

«Είμαστε εδώ»

«Σε όσους νομίζουν ότι τελείωσε, λέω ότι μόλις ξεκινήσαμε». Με αυτόν τον τρόπο η γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, ξεκίνησε τη ζωντανή μετάδοσή της στο Instagram, για να απευθυνθεί στις εντάσεις λόγω της ήττας στις δημοτικές εκλογές. «Η αλλαγή δεν είναι ένα εορταστικό δείπνο, είναι άβολο. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Να βολευτείτε, είμαστε εδώ για να μείνουμε», διαβεβαίωσε ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μια «μακρά δουλειά που πρέπει να κάνουμε, που αφορά το κόμμα και τις πόλεις που κερδίσαμε. Ας συνεχίσουμε τις μάχες μας. Δεν φοβόμαστε τις επιθέσεις. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ακριβώς αυτό που λέμε. Δεν σταματάμε, πρέπει να ξαναχτίσουμε μια προοπτική και να δώσουμε ελπίδα σε αυτή τη χώρα».

Κονδύλια για την Ουκρανία

«Η κυβέρνηση επιβραδύνει την εφαρμογή του σχεδίου ανακούφισης, βάζει τους δήμους σε δύσκολη θέση και κινδυνεύει να μας κάνει να χάσουμε μια ιστορική ευκαιρία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την κατάχρηση κεφαλαίων για επιδιωκόμενους σκοπούς που πηγαίνουν προς άλλη κατεύθυνση. Η αφαίρεση κονδυλίων για να τεθούν στην παραγωγή όπλων δεν είναι αποδεκτή για εμάς, το Δημοκρατικό Κόμμα υπέβαλε τροπολογίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αυτό το θέμα», είπε η γραμματέας κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Δημοκρατικό Κόμμα «έχει δύο σταθερά σημεία: δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας με όλα τα απαραίτητα μέσα για την άμυνα, όπως ακριβώς είμαστε υπέρ της προώθησης μιας κοινής ευρωπαϊκής άμυνας». Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι αποδεκτή η χρήση πόρων του ταμείου ανάκαμψης για την παραγωγή πυρομαχικών και όπλων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter