Ιτούδης: «Έχω συμβόλαιο με την Εθνική για άλλον ένα χρόνο»

Ιτούδης: «Έχω συμβόλαιο με την Εθνική για άλλον ένα χρόνο»

Το συμβόλαιο που τον δένει με την ΕΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 επικαλέστηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στην Εθνική μπάσκετ. «Έχω συμφωνήσει να είμαι σε αυτό το πόστο και να βοηθήσω μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, που μάλιστα είχε υψηλό πυρετό την ώρα του αγώνα με το Μαυροβούνιο (69-73). «Φυσικά και θέλω να συνεχίσω. Με βλέπετε να μη θέλω;»

Το επόμενο ραντεβού της Εθνικής, η οποία επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα, θα είναι η Προολυμπιακή διαδικασία, τον ερχόμενο Ιούνιο. Εξετάζεται η πιθανότητα διεξαγωγής ενός από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά στην Αθήνα, αν και το κόστος αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. «Αναλαμβάνω προσωπικά τις ευθύνες για τη μη επίτευξη του αγωνιστικού στόχου», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

«Τα δώσαμε όλα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. «Εθνική ομάδα δεν σημαίνει μόνο μπάσκετ. Εκπροσωπείς μία ολόκληρη χώρα». Η ελληνική ομάδα τερμάτισε στη 15η θέση, ενώ το 2019 ήταν 11η και το 2014 έφτασε στην 9η θέση.

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας επιστρέφουν στην Ελλάδα με πτήση της γραμμής, μαζί με τους βοηθούς προπονητές. Ελλείψει διαθέσιμων αεροπορικών εισιτηρίων (αφού το ταξίδι για την Αθήνα είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 11 Σεπτεμβρίου), ο Ιτούδης και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής θα γυρίσουν την Τετάρτη.

O σέντερ Μάνος Χατζηδάκης υπέστη σοβαρή κάκωση στην ποδοκνημική σε μία από τις τελευταίες φάσης του σημερινού παιχνιδιού. Μάλιστα του έγινε αντιθρομβωτική ένεση ώστε να μπει στο αεροπλάνο για την πολύωρη πτήση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter