Καββαδία στο documentonews.gr: Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στον σεξιστικό λόγο (Photos)

Καββαδία στο documentonews.gr: Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στον σεξιστικό λόγο (Photos)

Μαζική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, που βιάσθηκε και βασανίστηκε. 

Μέλη φεμινιστικών, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων έδωσαν δυναμικά το παρών και ένωσαν τις φωνές τους κατά της έμφυλης βίας, της πατριαρχίας και του σεξισμού. Με κεντρικό σύνθημα «Η πατριαρχία γυναικοκτονεί. Για κάθε Ελένη είμαστε σε πόλεμο», οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν από την πλατεία Καπνικαρέας προς τον Κεραμικό. Το παρών έδωσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και η Μαρία Γιαννακάκη πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και νυν γενική γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μιλώντας στο documentonews.gr η κ. Καββαδία, εξήρε τη σημασία της καταπολέμησης της έμφυλης βίας ενώ τόνισε πως οποιαδήποτε κι αν είναι η μορφή της βίας, «μας αφορά όλους».

«Βρεθήκαμε εδώ, με αφορμή τη στυγνή δολοφονία, τη γυναικοκτονία, της Ελένης στη Ρόδο για να βροντοφωνάξουμε όλες, ότι η βία δεν μπορεί να μένει αναπάντητη, η βία δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη. Η βία μας αφορά όλες και όλους και πρέπει όλες και όλοι να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε μορφή της, είτε είναι σωματική είτε είναι λεκτική είτε είναι ψυχολογική, σε όποιο χώρο κι αν αυτή εκδηλώνεται. Από τον χώρο του κοινοβουλίου μέχρι τη γειτονιά από τους εργασιακούς χώρους μέχρι τα σχολεία. Χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε τους νέους ανθρώπους αγόρια και κορίτσια έτσι ώστε να αντιδρούν κάθε φορά που συναντούν οποιασδήποτε μορφής βία».

Σχετικά με την σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η ίδια πρόσφατα μέσα στη Βουλή, η κ. Καββαδία δήλωσε:

«Έχω πει ότι δεν είναι κάτι προσωπικό, προφανώς και έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά, ωστόσο αυτό αφορά κάτι ευρύτερο. Στόχος μου είναι να αναδείξω μέσα από αυτό που συνέβη, ότι η λεκτική βία και ο σεξιστικός λόγος δεν γνωρίζουν σύνορα, μπορεί κάποιος να τον συναντήσει παντού και σε αυτό τον λόγο πρέπει όλοι να ορθώσουμε ανάστημα».









Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter