Κακοκαιρία «Π»: Χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες και κύματα άνω των 4 μέτρων – Οι 10 περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Κακοκαιρία «Π»: Χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες και κύματα άνω των 4 μέτρων – Οι 10 περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Συναγερμός έχει σημάνει για την κακοκαιρία τύπου «Π» που αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας από το Σάββατο, με τους τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι τα μετεωρολογικά μοντέλα «βλέπουν» έντονες βροχές και καταιγίδες, που ίσως προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ το Meteo, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση προειδοποιεί για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αναμένεται και ψηλός κυματισμός άνω των 4 μέτρων στο Βόρειο Αιγαίο.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Π»: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα (LIVE)

Την ίδια ώρα, σε νεότερη ενημέρωση του Meteo συστήνεται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς αναμένονται:

Χαλαζοπτώσεις με πιθανότητα για χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους, απόψε στα Βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο και το Σάββατο (04.11.2023) σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα τρίωρα 05:00 – 08:00, 11:00 – 14:00 και 14:00 – 17:00 του Σαββάτου, 4 Νοεμβρίου.

Υψηλός κυματισμός με σημαντικό ύψος κύματος άνω των 4 μέτρων το Σάββατο 04/11 στο Βόρειο Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

«Οι 10 πόλεις που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία»

Στο πλαίσιο αυτό, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας υπέδειξε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τις δέκα πόλεις που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσατραφύλλια:

Οι 10 πόλεις που θα επηρεαστούν έντονα από την κακοκαιρία:

1η εκτίμηση

  • Κέρκυρα (λόγω βροχής)
  • Ιωάννινα (λόγω βροχής)
  • Άρτα (λόγω βροχής)
  • Πρέβεζα (λόγω βροχής)
  • Αγρίνιο (λόγω βροχής)
  • Πάτρα (λόγω βροχής και ανέμου)
  • Αθήνα (λόγω ανέμου)
  • Μυτιλήνη (λόγω ανέμου και βροχής)
  • Κομοτηνή (λόγω βροχής)
  • Σπάρτη (λόγω ανέμου)

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σημερινή του πρόγνωση έδωσε νέα στοιχεία για αυτό το κύμα εξπρές που θα χτυπήσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα θα δούμε βροχές σε Ήπειρο, Μακεδονία και Επτάνησα. Ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε πως η κακοκαιρία του Σαββάτου θα χτυπήσει πρώτα τα δυτικά και τα βόρεια και έως το απόγευμα θα επηρεαστεί το σύνολο της δυτικής Ελλάδας, με πολλά φαινόμενα. Στη συνέχεια, τόνισε πως καθώς το σύστημα θα περάσει την Πίνδο θα ξεκινήσει να αποδιοργανώνεται. Ωστόσο, θα ενισχυθεί ξανά μόλις μπει στο Αιγαίο και συναντήσει υγρασία και θερμές θάλασσες.

Από την Κυριακή (5/11) και έπειτα η ατμόσφαιρα καθαρίζει. Όπως λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, πρόκειται για μία κακοκαιρία-εξπρές.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι σε επικαιροποίηση του έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού προχώρησε νωρίτερα η ΕΜΥ, αναρτώντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τα επόμενα εικοσιτετράωρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ξεκινώντας από τα δυτικά.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Π»: Βροχοπτώσεις «κατηγορίας 4» το Σάββατο – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» (LIVE)

Αναλυτικά το νέο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-11-2023/13.00 Β επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο. Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες σήμερα Παρασκευή (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια με επέκταση των φαινομένων στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)
α. Από τις απογευματινές ώρες στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)
α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

α. Τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από το πρωί του Σαββάτου οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρα εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter