Καλάθης: Career-low στα τρίποντα, δεύτερος από το τέλος στην Ευρωλίγκα

Καλάθης: Career-low στα τρίποντα, δεύτερος από το τέλος στην Ευρωλίγκα

Ο 30χρονος ομογενής πόιντ γκαρντ αποτελεί βαρόμετρο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και το πολύπλευρό του ταλέντο έχει οδηγήσει την ομάδα σε σημαντικές νίκες σε αμφότερες τις θητείες του σε αυτή (2009-12, 2015-σήμερα). Μόνο που κανείς δε μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια. Έτσι κι ο ίδιος δε θα μπορούσε να μην έχει κάποιο ψεγάδι στο παιχνίδι του. Το τρίποντο ήταν ανέκαθεν το κυριότερο.

Ακόμη και πέρυσι, στην καλύτερή του χρονιά στην Ευρωλίγκα, ο career-high μέσος όρος των 14,5 πόντων εμπεριείχε μόλις 29,3% ποσοστό ευστοχίας πίσω από τα 6,75 μέτρα, το τέταρτο καλύτερο σε εφτά με τη φετινή χρονιές στη διοργάνωση. Το career-high φτάνει στο 35,3%, αλλά με μικρό δείγμα (6/17), αφού ήταν ακόμα στη δεύτερή του χρονιά στην ομάδα κι ο ρόλος του μόλις είχε αρχίσει να εξελίσσεται. Έκτοτε έχει σουτάρει μόλις άλλη μία φορά πάνω από 30% (32,9%), την πρώτη χρονιά της επιστροφής του, όταν ο ρόλος του είχε πια αναβαθμιστεί, εξού και το μεγαλύτερο δείγμα (26/79).

Τις υπόλοιπες χρονιές το ποσοστό του είναι περισσότερο αστοχίας παρά ευστοχίας και δυστυχώς για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό κάτι τέτοιο επαναλήφθηκε και στην τελευταία ήττα από τη Μακάμπι (84-75) στο Τελ Αβίβ.

Ο αρχηγός σούταρε 0/5 τρίποντα, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, με το ποσοστό του να έχει πέσει πια στο career-low του 22,5% (22,7% ως rookie).

Συγχρόνως είναι προτελευταίος (94ος) στους qualified players πάνω μόνο από τον Άντονι Γκιλ της Χίμκι (22,2%).

Κάπως έτσι οι αντίπαλες άμυνες δε σκέφτονται δεύτερη φορά να του δώσουν το τρίποντο και κάπως έτσι έχει σουτάρει +30 περισσότερα τρίποντα από τον δεύτερο σε προσπάθειες συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό (20/89 έναντι 16/59 του τραυματία πια Νίκου Παππά).

Όλα αυτά στη χειρότερη ομάδα στην Ευρωλίγκα πίσω από τα 6,75 μέτρα (30,2% έναντι 43,9% της Φενέρμπαχτσε).

Πηγή eurohoops.net

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter