Καλοκαιρινή προσφορά: Αποκτήστε το HotDoc.History «Ο κόσμος των κατασκόπων» μόνο με €5

Καλοκαιρινή προσφορά: Αποκτήστε το HotDoc.History «Ο κόσμος των κατασκόπων» μόνο με €5

Το Documento συνεχίζει τις προσφορές του και για όσους διαβάζουν βιβλία στις διακοπές τους και στην παραλία προσφέρει σε μειωμένη τιμή τον τόμο του HotDoc.History «Ο κόσμος των κατασκόπων».

Πίσω από τον ιλουστρασιόν «Τζέιμς Μποντ» κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος. Με απείρως δυσκολότερες συνθήκες, με τεράστια διλήμματα, με επιτυχίες που αλλάζουν την έκβαση μαχών, και ίσως πολέμων, αλλά και με αποτυχίες που οδηγούν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Στο 100σέλιδο βιβλίο του Hot.Doc History γίνεται διεξοδική αναφορά στο φαινόμενο της κατασκοπείας και στα πιο εμβληματικά πρόσωπα. Αρχίζουμε από τον «Δούρειο Ιππο», τον Ξενοφώντα, τον Κινέζο Σουν Τζου και το βυζαντινό «Στρατηγικόν» του Κεκαυμένου.

Ακολουθούν ο «εγγυητής της Γαλλικής Επανάστασης» Ζοζέφ Φουσέ και ο πληροφοριοδότης του Ουάσιγκτον, ο Βρετανός Τζέιμς Ρίβινγκτον. Η Μάτα Χάρι που εκτελέστηκε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γάλλους ως διπλή πράκτορας και ο Σίντεϊ Ράιλι που σκοτώθηκε στη μετεπαναστατική Ρωσία.

Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στον Β΄ Παγκόσμιο. Εδώ ξεχωρίζει ο Ρίχαρντ Ζόργκε, ο Γερμανός κομμουνιστής που από το Τόκιο πληροφόρησε τον Στάλιν για την επικείμενη επίθεση του Χίτλερ. Και ο δαιμόνιος Πολωνοεβραίος Λέοπολντ Τρέπερ, η «Κόκκινη Ορχήστρα» του οποίου είχε απλωθεί στην κατεχόμενη Ευρώπη. Και οι δύο δεν έγιναν πιστευτοί από τον Στάλιν. Ο Ζόργκε εκτελέστηκε στην Ιαπωνία και ο Τρέπερ φυλακίστηκε στη Σοβιετική Ενωση μέχρι να αποδειχτεί πως ήταν «καθαρός».

Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αρχίζει η δράση του Κιμ Φίλμπι και του Κλάους Φουξ αλλά επεκτείνεται στον Ψυχρό Πόλεμο. Ο Φίλμπι μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά της βρετανικής αριστοκρατίας συγκροτούν την περίφημη «Ομάδα του Κέιμπριτζ» που στρατεύτηκαν ιδεολογικά και βοήθησαν με παροχή πληροφοριών τη Σοβιετική Ένωση. Ο Φουξ, ένας σοσιαλδημοκράτης αντιφασίστας και προικισμένος Φυσικός, προσχωρεί στον κομμουνισμό μέσα στο εφιαλτικό κλίμα του Μεσοπολέμου. Όταν η Βρετανία τον στέλνει να βοηθήσει τους Αμερικανούς στην κατασκευή της ατομικής και της βόμβας υδρογόνου, περνά τα σχέδια στους Σοβιετικούς, επειδή ήθελε την ισορροπία δυνάμεων.

Φωτίζουμε επίσης το πρόβλημα της ψηφιακής κατασκοπείας που διεξάγεται σήμερα μέσα από τους υπολογιστές και τα κινητά μας.

Είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για τη βιβλιοθήκη σας αλλά και καλή συντροφιά για τις μέρες των διακοπών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter