Καναδάς: Στο εδώλιο ο σεφ Κένεθ Λο – Πουλούσε δηλητήριο μέσω διαδικτύου σε άτομα που ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Καναδάς: Στο εδώλιο ο σεφ Κένεθ Λο – Πουλούσε δηλητήριο μέσω διαδικτύου σε άτομα που ήθελαν να αυτοκτονήσουν

Στο δικαστήριο οδηγείται η υπόθεση του Καναδού σεφ Κένεθ Λο, ο οποίος κατηγορείται ότι πουλούσε μέσω διαδικτύου μια ουσία – που συχνά χρησιμοποιείται στην επεξεργασία του κρέατος – η οποία βοηθούσε ανθρώπους να αυτοκτονήσουν. Φέρεται ακόμα, ότι έστειλε ανάλογα πακέτα σε πολλές χώρες.

Οι εισαγγελείς έχουν αναβαθμίσει τις κατηγορίες εναντίον του Κένεθ Λο από δολοφονία δεύτερου βαθμού σε πρώτου βαθμού, λέγοντας ότι ήρθαν στο φως νέα στοιχεία. Σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία, η δολοφονία πρώτου βαθμού ορίζεται ως η εσκεμμένη και προγραμματισμένη δολοφονία άλλου ατόμου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι από τα τέλη του 2020 ο 57χρονος Λο πούλησε, μέσω διαφόρων ιστοτόπων, αυτήν την δηλητηριώδη ουσία, που συνήθως χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων.

Εκτιμάται μάλιστα, ότι μπορεί να έχει στείλει περισσότερα από 1.200 δέματα που περιείχαν θανατηφόρες ουσίες σε περίπου 40 χώρες. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, πόσοι από τους παραλήπτες πέθαναν. Στον Καναδά, όλα τα θύματα ζούσαν στο Οντάριο και ήταν ηλικίας μεταξύ 16-36 ετών.

Η έρευνα στον Καναδά ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου, μετά τον ύποπτο θάνατο ενός άνδρα ο οποίος κατανάλωσε αυτήν την ουσία που συχνά χρησιμοποιείται στην επεξεργασία του κρέατος. Η ουσία αυτή μπορεί να μειώσει την οξυγόνωση του οργανισμού, να προκαλέσει αναπνευστική δυσχέρεια και να οδηγήσει στον θάνατο, σύμφωνα με την αστυνομία. Οταν συνελήφθη τον περασμένο Μάιο, κατηγορήθηκε για παροχή «συμβουλών ή βοήθειας σε αυτοκτονία» σε δύο άτομα στον Καναδά.

Η έρευνα έλαβε ωστόσο διεθνείς διαστάσεις, όταν τον Αύγουστο η Βρετανία ανακοίνωσε ότι εξετάζει τους θανάτους 88 ανθρώπων που αγόρασαν την ουσία από καναδικούς ιστοτόπους.

Καναδοί ντετέκτιβ ισχυρίζονται ότι ο Λο διατηρούσε μια σειρά από ιστοσελίδες που πρόσφεραν μια ουσία, που βοηθά τους ανθρώπους να τερματίσουν τη ζωή τους. Εάν καταδικαστεί, ο 57χρονος σεφ αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για 25 χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter