Κάνουν μόδα τη φτώχεια

Κάνουν μόδα τη φτώχεια
¸

Η ακρίβεια γονατίζει καθημερινά τα ελληνικά νοικοκυριά και αυτό είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι θα κρατήσει τουλάχιστον έως το τέλος του 2025.

Ταυτόχρονα οι μισθοί και οι συντάξεις λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού χάνουν συνεχώς την αγοραστική τους αξία, παρά τις επικοινωνιακές αυξήσεις που προπαγανδίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ποσοστό των οποίων είναι υποπολλαπλάσιο της αύξησης των τιμών.

Με δεδομένη την προηγούμενη πραγματικότητα τα ελληνικά νοικοκυριά δεν έχουν καμία άλλη διέξοδο για να κρατήσουν υποτυπωδώς σταθερό το βιοτικό τους επίπεδο παρά να βάλουν χέρι στα έτοιμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη Eurostat η αποταμίευση στην Ελλάδα θεωρείται ως αγαθό εν ανεπαρκεία. Ουσιαστικά δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα πρόβλημα κατάλοιπο της πιστωτικής κρίσης με συνεχή ετήσια αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία «έσπασαν» υποτυπωδώς μόνο το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας.

Τα στοιχεία δείχνουν για το 2022 ότι ενώ ένα μέσο νοικοκυριό στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποταμιεύει το 12,7% του διαθέσιμου ετήσιου εισοδήματός του στην Ελλάδα ήταν αρνητικό (-4%).

Τίποτα όμως δεν συγκινεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε η ακρίβεια, ούτε οι χαμηλοί μισθοί, ούτε καν η μείωση των καταθέσεων στις τράπεζες για τις οποίες επαίρετο μέχρι σήμερα.

Μάλιστα με υπόγεια προπαγάνδα προσπαθεί να προωθήσει την προσωπική λιτότητα. Απλότητα και λιτότητα είναι τα μότο της. Πρέπει να περάσει στον πληθυσμό ο φόβος ότι ο «πλανήτης γη» δεν αντέχει. Λύση βρήκαν με το πλασάρισμα ενός φαινομενικά ωραίου πιάτου λιτότητας.

Κάνουν τη φτώχεια μόδα προσπαθώντας να αποφύγουν τις ευθύνες τους, την ώρα που η Ευρώπη εισέρχεται με φόρα σε έναν νέο γύρο λιτότητας μη θέλοντας να εφαρμόσουν τρόπους αντιμετώπισής της.

Δυστυχώς αυτή η προπαγάνδα φαίνεται να περνάει καθώς μελέτες δείχνουν ότι η πλειοψηφία θαυμάζει όσους ζουν με πιο λιτό τρόπο ζωής.

Αναζητείται αυτός που θα τους ανοίξει τα μάτια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter