Κασσελάκης: Η τέχνη επιτρέπεται να «παίζει» ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων

Κασσελάκης: Η τέχνη επιτρέπεται να «παίζει» ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων

Σχόλιο για την παρέμβαση του Γιώργου Γεραπετρίτη σχετικά με το κατέβασμα της σημαίας στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η τέχνη «επιτρέπεται να «παίζει» ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα -από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία».

Διαβάστε επίσης: Ο Γεραπετρίτης θυσίασε μια… ροζ «σημαία» για να εξευμενίσει τους ακροδεξιούς

«Αντίθετα, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν επιτρέπεται να παίζει με τα εθνικά θέματα «υποκλινόμενη» -κυριολεκτικά και μεταφορικά- διότι αυτό είναι που προσβάλλει στην πράξη τα εθνικά μας χρώματα», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσε την ανάρτησή του στα social media με ένα διάσημο έργο τέχνης που δημιουργήθηκε πριν από 33 χρόνια και εμφανίζει τη σημαία των ΗΠΑ με διαφορετικά χρώματα.

«Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη

Η τέχνη επιτρέπεται να «παίζει» ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα -από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία.
Αντίθετα, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν επιτρέπεται να παίζει με τα εθνικά θέματα «υποκλινόμενη» -κυριολεκτικά και μεταφορικά- διότι αυτό είναι που προσβάλλει στην πράξη τα εθνικά μας χρώματα.
*Η φωτογραφία από διάσημο έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε πριν από 33 χρόνια. Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter