Καταγγελία επιβάτη πτήσης από Ντόχα: «Μας έχουν ξεχάσει, κάποιοι έφυγαν χωρίς να ξέρουν αν είναι θετικοί»

Καταγγελία επιβάτη πτήσης από Ντόχα: «Μας έχουν ξεχάσει, κάποιοι έφυγαν χωρίς να ξέρουν αν είναι θετικοί»

Σε… φιάσκο φαίνεται να εξελίσσεται η διαχείριση της κυβέρνησης στην υπόθεση των 12 εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού της πτήσης από τη Ντόχα.

Επιβάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, καταγγέλλει στο documentonews.gr πως η Πολιτική Προστασία τους έχει ξεχάσει στο ξενοδοχείο χωρίς επίσημη ενημέρωση ενώ με τη λήξη της επταήμερης καραντίνας ορισμένοι επιβάτες έφυγαν χωρίς να έχουν κάνει το δεύτερο τεστ και άλλοι χωρίς να έχουν λάβει ακόμη τα αποτελέσματα.

«Περίπου 12 άτομα συνολικά, όπως είδα, έχουν φύγει από το ξενοδοχείο με τη λήξη της υποχρεωτικής επταήμερης καραντίνας. Μερικοί αποχώρησαν χωρίς να έχουν κάνει το τεστ ενώ άλλοι μετά», δηλώνει ενώ διευκρινίζει: «Έγινε φασαρία τη Δευτέρα το πρωί στο ξενοδοχείο διότι δεν μας είχε γίνει ακόμα το δεύτερο τεστ. Σε εμάς δηλαδή που ήμασταν αρνητικοί στο πρώτο. Μας είχαν πει ότι θα μας έκαναν το τεστ εντός του σαββατοκύριακου, αλλά δεν έγινε τίποτα. Ούτε μας ενημέρωσε κανείς. Επειδή διαμαρτυρηθήκαμε σχεδόν όλοι τη Δευτέρα έντονα, τελικά ήρθαν και μας έκαναν το τεστ το μεσημέρι. Όμως κάποιοι είχαν φύγει ήδη από το ξενοδοχείο ενώ κάποιοι άλλοι δεν περίμεναν τα μάθουν αποτελέσματα. Από νομικής άποψης ήταν ελεύθεροι να φύγουν. Πολλοί μπήκαν σε ΚΤΕΛ, θα πήγαν σε μαγαζιά, σε ΜΜΜ. Μέχρι και το τώρα, μεσημέρι της Τρίτης, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα του τεστ. Έχουμε ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής μας». 

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αν και υπάρχει ανά διαστήματα στο ξενοδοχείο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, δεν έχουν συγκεκριμένη ενημέρωση για τα επόμενα βήματά τους. «Μας έχουν ξεχάσει εδώ πέρα. Στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας που μας έχουν δώσει δεν το σηκώνει κανένας και ποτέ. Έχουμε πάρει και σε άλλα. Τίποτα», καταγγέλλει ο ίδιος επιβάτης. Σήμερα, Τρίτη 9-6-2020 δεν έχει έρθει κανένας υπεύθυνος στο ξενοδοχείο, ενώ κανείς δεν απαντά και στα τηλέφωνα.

Θυμίζουμε ότι την 1η Ιουνίου προσγειώθηκε στο “Ελ. Βενιζέλος” πτήση από την Ντόχα του Κατάρ με 91 επιβάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας (την επόμενη ημέρα), βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα Covid-19 μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες μπήκαν σε καραντίνα. Μεταφέρθηκαν μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα σε ξενοδοχεία καραντίνας. Σε καραντίνα 14 ημερών μπήκαν οι θετικοί ενώ οι αρνητικοί στο πρώτο τεστ μπήκαν σε επταήμερη ως στενές high και low risk επαφές.

Το τεστ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Η σοβαρότατη καταγγελία που έγινε στο documentonews.gr από επιβάτη της πτήσης καταρρίπτει το επονομαζόμενο “Σχέδιο Ντόχα” της κυβέρνησης. Πρόκειται όπως γράφεται, για σχέδιο – πρόκριμα διαχείρισης τέτοιου είδους μελλοντικών περιστατικών Covid-19 που αναμένονται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Αν και προβάλλεται ως η πλέον εξαιρετική και επιτυχημένη διαχείριση, όπως προκύπτει, ο τρόπος με τον οποίο η Πολιτική Προστασία διαχειρίζεται τους πολύπαθους επιβάτες της εν λόγω πτήσης σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική πρόβα για τους επόμενους μήνες.

Το documentonews.gr κάλεσε στα επίσημα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας (σ.σ και στο Γραφείο Τύπου) ώστε να υπάρξει απάντηση στην καταγγελία. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας καμία κλήση μας δεν απαντήθηκε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter