Καταγγελία σοκ: Κουνάβια τριγυρνάνε ανενόχλητα μέσα σε σχολικές αίθουσες στην Αχαΐα

Καταγγελία σοκ: Κουνάβια τριγυρνάνε ανενόχλητα μέσα σε σχολικές αίθουσες στην Αχαΐα

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων σε σχολείο του χωριού Λακκόπετρας, της Δυτικής Αχαΐας, κουνάβια έχουν διεισδύσει στο κτίριο του σχολείου μέσω της οροφής του, εκπέμποντας άσχημη μυρωδιά και δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης για τα παιδιά.

Γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου, που στεγάζει και το δημοτικό αλλά και το νηπιαγωγείο του χωριού, βρίσκονται σε σύγχυση, μετά την είδηση πως κουνάβια κόβουν βόλτες μέσα στο κτίριο του σχολείου.

Το εν λόγω κτίριο αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα, ενώ πολλά μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ. Η πρόσφατη εμφάνιση κουναβιών, έγινε μετά από έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και έχει κάνει τους γονείς να αναρωτιούνται για τις συνθήκες στις οποίες τα παιδιά τους αναγκάζονται να κάνουν μάθημα.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως το κεντρικό κτίριο του σχολείου, όπου στεγάζονται δύο δημοτικές τάξεις, μια αίθουσα πληροφορικής, η αίθουσα του νηπιαγωγείου και το γραφείο του διευθυντή. Πριν από ένα χρόνο περίπου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, οι δημοτικοί εμπειρογνώμονες διενήργησαν επιθεώρηση και εντόπισαν σημαντική παρουσία ζώων. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την ακριβή θέση των φωλιών των κουναβιών λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής της στέγης και ως εκ τούτου δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια.

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας θα στείλει ομάδα για την αξιολόγηση του σχολικού συγκροτήματος και την έναρξη περαιτέρω μέτρων για την επίλυση του προβλήματος. Επισημαίνεται πως το σχολικό συγκρότημα Λακκόπετρας, που ιδρύθηκε το 1957 και συμπληρώνεται με έξι κοντέινερ, μοιράζεται πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής, που συχνά βρίσκονται κοντά σε χωράφια.

Δάσκαλοι και μαθητές συνυπάρχουν με κουνάβια εδώ και ένα χρόνο και καλούν τις αρχές να αντιμετωπίσουν αυτή τη συνεχιζόμενη κατάσταση.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter