«Κάτω τα χέρια από τις δραματικές σχολές»: Δυναμική κινητοποίηση καλλιτεχνών στο υπουργείο Πολιτισμού (Photos)

«Κάτω τα χέρια από τις δραματικές σχολές»: Δυναμική κινητοποίηση καλλιτεχνών στο υπουργείο Πολιτισμού (Photos)

Ραντεβού έξω από το υπουργείο Πολιτισμού έδωσαν για τις 11 το πρωί της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου σύλλογοι σπουδαστών και τα σωματεία καλλιτεχνών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 με το οποίο εξισώνονται τα πτυχία ανώτερων δραματικών σχολών και σχολών χορού με απολυτήρια λυκείου.

Οι καλλιτέχνες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής κοροϊδίας, αλλά και για απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος. Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σύλλογοι σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών, αλλά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Η συντριπτική πλειοψηφία του καλλιτεχνικού χώρου αποδοκιμάζει εντόνως τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας ως ανεπαρκείς τις προσπάθειες του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να δοθούν εξηγήσεις.

«Το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 υποτιμά βαθιά τους καλλιτέχνες και την καλλιτεχνική υπόστασή τους, προκαλώντας αισθήματα αγανάκτησης», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΚΘΒΕ. «Στην ελισαβετιανή εποχή οι ηθοποιοί θεωρούνταν και πληρώνοντας ως απλοί «τεχνίτες». Άξιοι συνεχιστές των Τυδώρ, η ελληνική κυβέρνηση μας επιστρέφει σε δεδομένα Μεσαίωνα», σημειώνουν με νόημα.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter