ΚΕΕΡΦΑ: Οι απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά είναι μαζική δολοφονία της κυβέρνησης

ΚΕΕΡΦΑ: Οι απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά είναι μαζική δολοφονία της κυβέρνησης

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί το Σάββατο στο Σύνταγμα στις επτά το απόγευμα σε συλλαλητήριο μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους νεκρούς μετανάστες στον Έβρο εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«Η μακάβρια ανακάλυψη δεκάδων απανθρακωμένων σωρών μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου ανάλογο με το πνιγμό των 600 προσφύγων στο φονικό ναυάγιο της Πύλου. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Μόλις χθές ο υπουργός Γ.Οικονόμου ανακοίνωνε αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στη περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των προσφύγων στα σύνορα την ώρα που οι πυρκαγιές έκαιγαν σπίτια, χιλιάδες κάτοικοι εκκένωναν τις περιοχές και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έκλεινε.

Τις τελευταίες μέρες οι καταδιώξεις προσφύγων από την ΕΛΑΣ αλλά και από ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών ήταν χωρίς τέλος, με κορύφωση την καταδίωξη της ομάδας των μεταναστών που κατέληξε να κρύβεται στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς προκειμένου να αποφύγει τα καθιερωμένα pushbacks. Φασίστες προχώρησαν σε πογκρόμ κατά προσφύγων σπρώχνοντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο στα δάση.

Αυτές οι ρατσιστικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον Έβρο άφησαν την περιοχή με φράχτες, διωκτικούς μηχανισμούς και φασίστες σε δράση ενώ η δασοπροστασία κι η πυρόσβεη δεν έχουν προσωπικό και μέσα.

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο. Ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να δολοφονούν με τάγματα εφόδου τον Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ. Να βάλουμε τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει εκατομμύρια για ραφάλ, φρεγάτες και φράχτες στο Έβρο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς.

Να διώξουμε τη κυβέρνηση που καίει στα δάση μετανάστες και πνίγει πρόσφυγες στη Πύλο».

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπέρνει τον θάνατο – 18 άνθρωποι απανθρακώθηκαν έξω από την Αλεξανδρούπολη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter