Κίνα: Σε απόγνωση Έλληνες ναυτικοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πλοίο επί 16 μήνες

Κίνα: Σε απόγνωση Έλληνες ναυτικοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πλοίο επί 16 μήνες

Φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών ναυτεργατών από την ράδα της Κίνας καθώς εδώ και περίπου 15 μήνες έχουν εγκλωβιστεί πάνω στο πλοίο που εργάζονται.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, η αντιπαλότητα στη διαχείριση του πλοίου m/v “Αngelic Power” μεταξύ δύο ναυτιλιακών εταιρειών και οι διαφορές που έχουν ξεσπάσει στην εκμετάλλευσή του σε συνδυασμό με εκκρεμότητες προς τις τράπεζες που έχουν δανείσει το πλοίο, έχουν οδηγήσει τους 22 ναυτεργάτες που εργάζονται σε αυτό (9 Έλληνες) σε πολύμηνο εγκλωβισμό επί του πλοίου.

Όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, ορισμένοι από το πλήρωμα μετρούν 15-16 μήνες πού βρίσκονται σε αυτό, δεν έχουν πατήσει ούτε στιγμή το πόδι τους σε στεριά όλο αυτό το διάστημα, όλων ή ΣΣΕ έχει λήξει και ταυτόχρονα τους έχει απαγορευτεί ο επαναπατρισμός στη χώρα μας και τα διαβατήρια τους παρακρατούνται από τον ατζέντη του πλοίου.

Το χειρότερο και το πλέον επικίνδυνο είναι ότι μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η υγεία αυτών να έχει επιδεινωθεί και παρά τις επαναλαμβανόμενες αναφορές προς ΥΕΝ – εταιρεία το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και ο κίνδυνος για την υγεία τους να είναι πλέον εξαιρετικά σοβαρός.

H ΠΕΝΕΝ καλεί το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του επειγόντως να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για απεγκλωβισμό των Ελλήνων και των αλλοδαπών Ναυτεργατών, να επιβάλουν στις εμπλεκόμενες εταιρίες να σεβαστούν τα δικαιώματα των Ναυτεργατών και να δώσουν λύση στην πολύμηνη ομηρία τους. Καλεί επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική πρεσβεία στην Σαγκάη επειγόντως να διασφαλίσουν την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Ναυτεργάτες του πλοίου που έχουν προβλήματα υγείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter