Κίνα: Στους 17 οι νεκροί από κορονοϊό στη Σανγκάη – Πρώτη χαλάρωση των μέτρων

Κίνα: Στους 17 οι νεκροί από κορονοϊό στη Σανγκάη – Πρώτη χαλάρωση των μέτρων

Ακόμη επτά θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Σανγκάης την Μ. Τετάρτη, γεγονός που αύξησε στους 17 τους νεκρούς του τρέχοντος κύματος της πανδημίας στην κινεζική μεγαλούπολη.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία των κινεζικών αρχών αναφέρθηκαν 2.494 συμπτωματικές μολύνσεις και 16.407 ασυμπτωματικές.

Την ίδια στιγμή, την Μ. Τετάρτη ανακοινώθηκε χαλάρωση μέτρων σε μερικούς από τους τομείς της Σανγκάης, με αποτέλεσμα περίπου τέσσερα εκατομμύρια κάτοικοι να καταφέρουν να βγούν από τα σπίτια τους μετά από ένα παρατεταμένο lockdown που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο διατείνεται ότι έχει καταφέρει να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά, αριθμοί που αμφισβητούνται ως εξαιρετικά υποτιμημένοι από μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter