ΚΙΝΑΛ – ΔΗΜΑΡ στα… μαχαίρια!

ΚΙΝΑΛ – ΔΗΜΑΡ στα… μαχαίρια!

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, εξαιτίας της απόφασης του κόμματός του να πει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλεί… χάος στο ΚΙΝΑΛ!

Αφού ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε απροκάλυπτα σε συνέντευξή του, πως «ουδέποτε προτάθηκε στον κ. Θεοχαρόπουλο η θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, παρόλο που αυτό είχε ζητηθεί από τον ίδιο, με αντάλλαγμα τη μεταβολή της στάσης του στη Συμφωνία των Πρεσπών», στη συνέχεια ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, θέλησε να διευκρινίσει μέσω ραδιοφώνου ότι η διαγραφή Θεοχαρόπουλου «δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με διαγραφή της ΔΗΜΑΡ»! Και εξήγησε ότι η απόφαση Γεννηματά για τη διαγραφή αφορά στην άρνηση Θεοχαρόπουλου «να επιστρέψει την έδρα, την ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο σύνολό της είχε διαφορετική θέση σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα».

Η απάντηση από τη ΔΗΜΑΡ ήταν άμεση, αφού τονίζεται σε σχόλιο του κόμματος ότι «η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Με λίγα λόγια, όπως αναφέρεται, «η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική».

Όσο για την παράδοση της έδρας από τον κ. Θεοχαρόπουλου, υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του στη Βουλή «είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015». Και προστίθεται χαρακτηριστικά: «Μέχρι τώρα, δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!»…

Αυτή τη στιγμή, πάντως, είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπό την Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει τη διεξαγωγή έκτακτου καταστατικού συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ για το τέλος Μαρτίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «ενιαία λειτουργία» της παράταξης. Γιατί έγινε κατανοητό, λένε, ότι η πολυκομματική μορφή του ΚΙΝΑΛ, αντί για πλουραλισμό έφερε Βαβυλωνία! Κάλλιο αργά παρά ποτέ – αν και μάλλον είναι αργά… 

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter