ΚΙΝΑΛ: Παραιτήθηκε ο Γραμματέας Επικοινωνίας Πάνος Βλάχος υπέρ υποψηφιότητας Νίκου Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Παραιτήθηκε ο Γραμματέας Επικοινωνίας Πάνος Βλάχος υπέρ υποψηφιότητας Νίκου Ανδρουλάκη

Παραιτείται από τη θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ο Πάνος Βλάχος, καθώς επέλεξε να λάβει θέση στην εσωτερική αναμέτρηση για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζοντας τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη. Οπως ο ίδιος δήλωσε σε δημόσια παρέμβασή του, το πρωί της Κυριακής (7.1.2021) θεωρεί ότι ως πολιτικό στέλεχος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε μια τόσο κρίσιμη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι «δε μπορώ να συνεχίσω από την θέση που μου εμπιστεύτηκε η Φώφη Γεννηματά και το κόμμα και αύριο πρωί θα παραιτηθώ».

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πάνος Βλάχος ανέφερε ότι ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι θα στηρίξει για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ τον Νίκο Ανδρουλάκη και πρόσθεσε: «Μαζί θα δώσουμε έναν αγώνα γενιάς, ιδεών, αναγέννησης του Κινήματος. Αυτονόητη η παραίτησή μου από Γραμματέας Επικοινωνίας». Ετσι, το πρωί της Δευτέρας (8.11.2021) θα υποβάλει την παραίτησή του στον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο Πάνος Βλάχος προτάσσει την πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα, ισχυρή προοδευτική ταυτότητα και αυτόνομη πορεία. Παράλληλα, θέτει ως σημαντική παράμετρο να υπάρξει χώρος για να έρθουν κοντά στο ΚΙΝΑΛ νέα πρόσωπα και δυνάμεις, κάτι που κατά την άποψή του αποτελεί το αναγκαίο οξυγόνο για να μεγαλώσει και να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ απέναντι στο «μίζερο δικομματισμό». Οπως σημειώνει δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ανάμνηση, αλλά ένα αναγεννημένο ριζοσπαστικό κίνημα αλλαγής, τονίζοντας ότι «το πέτυχαν και άλλα ιστορικά σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη, μετά από τα πέτρινα χρόνια της τελευταίας δεκαετίας. Μπορούμε και μεις».

Το σκεπτικό για την στήριξη προς τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, συνοψίζεται στα όσα αναφέρει o Πάνος Βλάχος σε ανάρτησή του στο Facebook. Αφού εκφράζει τον σεβασμό του σε όλους του υποψήφιους προέδρους σημειώνει ότι θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη «που μπορεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, να βάλει στο παιχνίδι την γενιά της κρίσης, να ανασυγκροτήσει το κόμμα από κάτω προς τα πάνω και να δημιουργήσουμε μαζί ένα κίνημα που θα ακτινοβολεί το παράδειγμα της διακυβέρνησης που θα διεκδικήσουμε από το λαό. Αυτός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πάνου Βλάχου στην οποία εξηγεί το πλαίσιο της απόφασή του για την στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι η εξής :

«Ούτε ο πιο ευφάνταστος νους δεν θα μπορούσε να προβλέψει τη μυθιστορηματική εξέλιξη του τελευταίου μήνα για το Κίνημα Αλλαγής. Η απόσυρση από την εκλογική διαδικασία αρχικά και η απρόσμενη απώλεια της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά ήταν σαν μια πτώση στο κενό για όλους μας.
Όμως η Γεννηματά θύμισε σε όλους ότι η σχέση της πολιτικής με την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Μας κληροδότησε την ανάγκη να μείνει η παράταξη ενωμένη με ένα συμβόλαιο πολιτικής εμπιστοσύνης και αξιών, με ισχυρή προοδευτική ταυτότητα και αυτόνομη πορεία. Και μια έμμεση προτροπή, αυτός ο προεκλογικός αγώνας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας να γίνει πολιτισμένα: με επιχειρήματα ουσίας και αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων, ώστε η κοινωνία να τον αγκαλιάσει και να έρθει στην κάλπη μαζικά.
Αυτή λοιπόν θα είναι η μεγάλη μας στιγμή. Μέσα από δυσκολίες, εντάσεις και δοκιμασίες, η 5η Δεκεμβρίου μπορεί υπό προϋποθέσεις, να γίνει το πολυπόθητο άλμα στο μέλλον. Να δικαιώσει την πίστη, τους αγώνες, τις προσδοκίες όσων έμειναν στα δύσκολα, όσων ήρθαν και όσων θέλουν να ενώσουν μαζί μας την προσπάθειά τους. Ιδιαίτερα οι τελευταίοι, αυτοί που θα έρθουν, είναι το αναγκαίο οξυγόνο για να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε, να αναγεννηθούμε και να ανατρέψουμε το μίζερο δικομματισμό. Όπως και το ΠΑΣΟΚ κάποτε, το σημερινό μας Κίνημα έχει ανάγκη αυτούς που πάλλονται από αγωνία και όρεξη να αλλάξουν το κατεστημένο. Να τους δώσει χώρο και χρόνο για τη δική τους προσπάθεια και τη δική τους ιστορία. Να κοιτάξουμε μπροστά μαζί, να εμπνευστούμε από την πλούσια ιστορία μας και να αφήσουμε πίσω οριστικά διαιρέσεις που μας πλήγωσαν στο παρελθόν. Να έχουμε ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Να μην επιτρέψουμε να γίνει το ΠΑΣΟΚ ανάμνηση, αλλά ένα αναγεννημένο ριζοσπαστικό κίνημα αλλαγής. Το πέτυχαν και άλλα ιστορικά σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη, μετά από τα πέτρινα χρόνια της τελευταίας δεκαετίας. Μπορούμε και μεις.
Εκτιμώ βαθιά τους υποψήφιους προέδρους. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα δώσουν έναν αγώνα ουσίας, θέσεων και αξιών. Αλλά θα στηρίξω αυτόν που μπορεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, να βάλει στο παιχνίδι την γενιά της κρίσης, να ανασυγκροτήσει το κόμμα από κάτω προς τα πάνω και να δημιουργήσουμε μαζί ένα κίνημα που θα ακτινοβολεί το παράδειγμα της διακυβέρνησης που θα διεκδικήσουμε από το λαό. Αυτός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και θα δώσω αυτόν τον αγώνα μαζί του με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και ήθος. Αλλά και με σεβασμό στις προτιμήσεις κάθε συντρόφου. Την επόμενη μέρα, εξάλλου, πάλι όλοι μαζί θα είμαστε στο κοινό μας σπίτι.
Είναι αυτονόητο ότι με την επιλογή μου αυτή δεν μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ το κόμμα από την θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας, που μου εμπιστεύθηκε η Φώφη Γεννηματά και τα όργανα του Κινήματος. Αύριο πρωί κιόλας θα υποβάλω την παραίτησή μου στον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ευχαριστώ τους βουλευτές, τα στελέχη και κυρίως τους συνεργάτες μου για την εμπιστοσύνη σε αυτό το δύσκολο, αλλά συναρπαστικό ταξίδι.
Πάμε #mazimprosta».

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter