Κοινωνικός εκφασισμός

Κοινωνικός εκφασισμός
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Ανάπτυξης

Οσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο τα ξημερώματα στο Πέραμα, με μια ομάδα αστυνομικών να αδειάζουν τα περίστροφά τους πάνω σε τρεις άοπλους ανήλικους που επέβαιναν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, μετά από κυνηγητό στους δρόμους του Πειραιά και να σκοτώνουν τον ένα από αυτούς είναι απόλυτα καταδικαστέα από οποιονδήποτε σώφρονα πολίτη αυτού του τόπου.

Αυτά που συνέβησαν στη συνέχεια όμως είναι στη σφαίρα του παράλογου και δείχνουν τον δρόμο που έχει πάρει τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική κοινωνία. Ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέπτεται τους κατηγορούμενους αστυνομικούς για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην ΓΑΔΑ «ανθρώπινα και συμβολικά», ενώ ο άλλος ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης τους συγχαίρει και επικροτεί την πράξη τους ενώ ο δικηγόρος τους, χαρακτηρίζει τους Ρομά μια μάστιγα.

Από την ώρα που έγινε το επεισόδιο, στο twitter και στο facebook βρίσκει κανείς χιλιάδες αναρτήσεις που σε κάνουν να ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος. Μίσος και φασισμός εκχέεται από κάποιους που θέλουν να λέγονται νοήμονες άνθρωποι κατά των Ρομά και κατά όλων όσων καταδικάζουν την αποτρόπαια πράξη των «προστατών» του νόμου δεν το χωράει το μυαλό του ανθρώπου.

Ο ρατσισμός διάχυτος, ένας οχετός μίσους δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία δεν κάνει απλά βήματα αλλά άλματα οπισθοδρόμησης.

Η έλλειψη Παιδείας και η έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης ολοφάνερη πλέον παντού, στην τηλεόραση, στους δρόμους, στις καθημερινές συναλλαγές αποδεικνύουν, που μας οδηγεί η ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος βέβαια την Κυριακή τρώει ψαράκια στο Μοσχάτο.

Με μεθόδους που προσομοιάζουν με αυτές των εθνικοσοσιαλιστών την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία, και με τη βοήθεια της οικονομικής πολιτικής της φτωχοποίησης που ασκεί μας οδηγεί σε μια εμφυλιοπολεμική κατάσταση που όμοιά της δεν έχει μεταπολιτευτικά η χώρα.

Το τραγικό γεγονός στο Πέραμα στέλνει ένα πολλαπλό μήνυμα. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε κοινωνικό και οικονομικό όλεθρο.

Πρέπει να φύγει όσο είναι καιρός!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter