«Κόκκινη κάρτα» στην Έφη Αχτσιόγλου

«Κόκκινη κάρτα» στην Έφη Αχτσιόγλου

Η ομάδα Αχτσιόγλου κούνησε, όπως αναμενόταν, μαντίλι και πιθανότατα καλαματιανό που λέει και το τραγούδι, αν λάβουμε υπόψη ότι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 9+2 ενδεχομένως να αναλάβει, όπως ακούγεται, ο Αλέξης Χαρίτσης και όχι η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μπορεί να είναι ακόμα κουρασμένη, δεν ξέρω.

*** Έφυγαν, λοιπόν, οι «9» – όπως και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα – επειδή αρχηγός του κόμματος αναδείχθηκε στις 24 Σεπτέμβρη ο Στέφανος Κασσελάκης και όχι ο υποψήφιος της αρεσκείας τους. Είναι αυτό σεβασμός στη ετυμηγορία των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Οι αποχωρήσεις δεν έγιναν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το καταστατικό του στο Συνέδριο, διαφοροποιήθηκε η δομή και η λειτουργία των οργάνων ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Οι αποχωρήσεις έγιναν λόγω αλαζονείας, επειδή δεν θέλουν να βλέπουν και να ακούν τον Στέφανο Κασσελάκη. Χωρίς όμως να τον έχουν δει να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση, με τη συμμετοχή και των ίδιων βεβαίως.

*** Τι εννοώ; Ότι δεν έβαλαν, ως όφειλαν, το «εγώ» τους πίσω από την ενότητα του κόμματος, όπως έκανε για παράδειγμα ο Σωκράτης Φάμελλος ή ο Κώστας Ζαχαριάδης, οι οποίοι υπενθυμίζω πως δεν στήριξαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Δεν έδωσαν καμία ευκαιρία στον νέο πρόεδρο, να δουν αν μπορούν να πορευτούν μαζί του ή να περιμένουν, για παράδειγμα, τη λειτουργία των κομματικών οργάνων, να δουν αν θα υπάρξουν ή όχι αλλαγές στη χάραξη της αντιπολιτευτική γραμμής.

***Σε μια ομάδα δεν είναι απαραίτητο όλοι οι παίκτες να είναι μεταξύ τους αγαπημένοι, αλλά είναι βασική προϋπόθεση να έχουν τους ίδιους στόχους και κυρίως να σέβονται όλοι τον προπονητή. Πόσω μάλλον όταν αυτός έχει εκλεγεί…

*** Η Έφη Αχτσιόγλου, η επικεφαλής της ομάδας «6+6» που πλέον αποτελεί παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει «κόκκινη κάρτα». Διότι το βράδυ των εκλογών όταν ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας, λέγοντας ότι «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος», αυτή έκανε πως δεν άκουσε. Διότι όταν της πρότεινε να αναλάβει όποια θέση θέλει στο κόμμα, αυτή είπε ότι είναι κουρασμένη από την εκλογική διαδικασία. Διότι όταν συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο, αυτή απουσίαζε. Διότι ενώ προεκλογικά μιλούσε για τήρηση των κανόνων, αυτή αποφάσισε να δημιουργήσει νέα ΚΟ και όχι να δώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε συμφωνήσει. Διότι αντί να σταλούν οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης στο ίδιο το κόμμα και να ενημερωθεί σχετικώς ο πρόεδρος της Βουλής, έγινε το αντίθετο. Διότι αντί να περιμένει το Συνέδριο να εκφράσει τις όποιες πολιτικές της διαφωνιές, αυτή αποφάσισε να το κάνει τώρα. Διότι μέχρι προχθές το βράδυ έψαχναν τον δέκατο της παρέας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπράξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Διότι όλο αυτό το διάστημα δεν άσκησε καμία αντιπολίτευση στη ΝΔ είτε από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, είτε από τα ΜΜΕ.

*** Μου αρέσει που έγινε και συζήτηση στα social media για το αν θα παραδώσουν τις έδρες τους αυτοί που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία έδρα δεν θα παραδώσουν. Όμως τέτοιες ώρες έχει σημασία το τι έλεγαν σχετικώς για την παράδοση των εδρών. «Η πιο έντιμη και η πιο ηθική στάση είναι η παράδοση της έδρας έλεγε για παράδειγμα η Σία Αναγνωστοπούλου για τον Αλέξη Γεωργούλη. Τώρα μάλλον έχει άλλη άποψη.

*** Αυτά για την ώρα, γιατί αν τους βγει, τελικά, το στοίχημα, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Μέχρι τότε η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Σία Αναγνωστόπουλου, ο Χουσείν Ζεϊμπέκ, η Μερόπη Τζούφη, ο Φερχάτ Οζγκιούρ, η Θεανώ Φωτίου, αλλά και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τον ΣΥΡΙΖΑ, την ενότητα του κόμματος και φυσικά όσους τους ψήφισαν. Όσο βαριά κι αν διαβάζονται τα παραπάνω, άλλο τόσο βαριά γράφονται. Ειδικά για ανθρώπους που μέχρι πρότινος είχα μια τελείως διαφορετική άποψη.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter