Κόλαση πυρός στη Γάζα – «Οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν ακόμη πολλούς μήνες»

Κόλαση πυρός στη Γάζα – «Οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν ακόμη πολλούς μήνες»

Συνεχίζεται ο εφιάλτης για εκατομμύρια αμάχους στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τα πλήγματά του σε περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα. Μάλιστα, οι ισραηλινοί τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις «μπορούν να κρατήσουν πολλούς μήνες ακόμη», παρά τις ολοένα πιο έντονες ανησυχίες για την ανθρωπιστική κατάσταση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται σε επιχειρήσεις στη Χαν Γιουνίς καθώς «επεκτείνουν» τις επιχειρήσεις τους στο κεντρικό του τμήμα, όπως ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπός Ντανιέλ Χαγκαρί.

Παράλληλα, δόθηκε διαταγή να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τον καταυλισμό αλ Μπουρέιτζ και τα περίχωρά του. Κάποιοι ήδη έφθασαν στη Ράφα, με αποσκευές στις οροφές αυτοκινήτων. Πάνω από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, ανέφερε χθες το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σοροί Παλαιστινίων μεταφέρθηκαν με φορτηγό στη Ράφα όπου θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Παραλάβαμε (…) μεγάλο αριθμό μαρτύρων. Κάποια ήταν ακέραια πτώματα, σε άλλες περιπτώσεις ήταν ανθρώπινα υπολείμματα», δήλωσε ο Μαρουάν αλ Χαμς, επικεφαλής επιτροπής αντιμετώπισης της κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης στη Ράφα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε εξάλλου τη «βαθιά ανησυχία της για τους συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Γάζας», καλώντας να γίνεται «διάκριση» μεταξύ των πολιτών και των μαχητών.

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως οι απώλειές του αφότου άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας πριν από σχεδόν δυο μήνες, την 27η Οκτωβρίου, ανέρχονται σε 164. Μερίδα του ισραηλινού Τύπου θεωρεί υποτιμημένο τον αριθμό αυτό.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Το Ισραήλ επέστρεψε 80 σορούς Παλαιστινίων με τη μεσολάβηση του Ερυθρού Σταυρού

Le Monde για Γάζα: Πως θα τερματιστεί ο «ατελείωτος πόλεμος» του Νετανιάχου

Μέση Ανατολή: Σχεδόν 21.000 νεκροί από την έναρξη του πολέμου – Αντίποινα Ισραήλ κατά Ιράκ, Υεμένης και Ιράν;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter