Κολωνός: Στο Εφετείο κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η δίκη – Πρώτη μάρτυρας η θεία της 12χρονης

Κολωνός: Στο Εφετείο κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η δίκη – Πρώτη μάρτυρας η θεία της 12χρονης

Σε εξέλιξη είναι η δίκη των 26 κατηγορουμένων για τη δυσώδη υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης, ανήλικης από τον Κολωνό, η οποία υπενθυμίζεται ότι διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Πρώτη μάρτυρας στο ακροατήριο της δίκης θα καταθέσει η θεία της ανήλικης. Προηγήθηκε την Δευτέρα η κλήρωση των ενόρκων και η ανάγνωση του καταλόγου των 14 μαρτύρων κατηγορίας.

Δειτε επίσης: Κολωνός: Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη για τη δυσώδη υπόθεση – Πρώτη μάρτυρας η θεία της 12χρονης

Η δίκη μεταφέρθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Εφετείου, και αυτό διότι πρέπει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχει ολοκληρωθεί, αλλιώς θα πρέπει να αποφυλακιστούν οι 26 κατηγορούμενοι καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κάποιοι εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων αναμένεται να ζητήσουν συμπληρωματικές ερωτήσεις από την προκειμένου να απαντήσει η 13χρονη. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με φυσική κατάθεση της ανήλικης στο δικαστήριο καθώς απαγορεύεται δικονομικά να καταθέτει κάποιος ανήλικος σε μία δίκη.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να διατυπωθούν οι ερωτήσεις, να της απαντήσει η ανήλικη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει θεσμοθετήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Σπίτι του Παιδιού, παρουσία ψυχολόγου και στη συνέχεια αυτό το υλικό, είτε πρόκειται για βιντεοσκοπημένο υλικό είτε πρόκειται για γραπτές απαντήσεις, να παρουσιαστεί και να αναγνωστεί στο δικαστήριο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ένταση στη δίκη

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του ΜΟΔ ο Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τη «φρίκη στον Κολωνό», εν μέσω ισχυρών αποδοκιμασιών και συνθημάτων από συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στο 12χρονο κορίτσι.

Δείτε επίσης: Ένταση στη δίκη για τη δυσώδη υπόθεση – Η 12χρονη «θέλει να τιμωρηθούν όλοι» υποστηρίζει η δικηγόρος της (Video)

Η μητέρα επιτέθηκε στον Μίχο

Ένταση, όμως, υπήρξε και εντός της δικαστικής αίθουσας, όταν η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, που είχε μεταφερθεί πρώτη στο δικαστήριο, αντίκρισε τον 55χρονο πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε φωνές, ύβρεις και κατάρες, ενώ κινήθηκε απειλητικά και επιχείρησε να τον λιντσάρει.

Στο επεισόδιο παρενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι την απώθησαν και την οδήγησαν στα κρατητήρια.

Διαβάστε επίσης: Κολωνός: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τον βιασμό της 12χρονης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter