Κορμπεράν: «Θέλω να ξαναφέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που πρέπει»

Κορμπεράν: «Θέλω να ξαναφέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που πρέπει»

Λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Ολυμπιακός παρουσίασε το νέο του προπονητή τον Ισπανό Κάρλος Κορμπεράν.

Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ καλωσόρισε τον Κορμπεράν στην ομάδα και τόνισε πως έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης.

«Σήμερα είναι ένα νέο κεφάλαιο στον σύλλογο. Ευχαριστώ τον προηγούμενο προπονητή, τον κύριο Μαρτίνς για όλα όσα προσέφερε στον σύλλογο. Οι δρόμοι μας χωρίζουν και τον ευχαριστούμε για όλα», είπε αρχικά ο Κριστιάν Καρεμπέ και πρόσθεσε:

«Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με τον Κάρλος Κορμπεράν, έναν νεαρό και ταλαντούχο προπονητή. Ξεκίνησε την καριέρα του μόλις 23 ετών, που σημαίνει ότι έχει καριέρα 16 ετών. Ξεκίνησε από τη Βιγιαρεάλ και πέρασε από μεγάλους συλλόγους. Συνεργάστηκε με μεγάλους προπονητές όπως ο Βαλβέρδε και ο Μπιέλσα, από τον οποίο ελπίζω να έχει εμπνευστεί. Στηρίζουμε απόλυτα τον νέο προπονητή και ελπίζουμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες μαζί. Καλώς ήρθες στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να ξέρει ότι η διοίκηση και οι οπαδοί σε στηρίζουν και σου εύχονται τα καλύτερα».

 Από την πλευρά του ο νέος κόουτς μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό τονίζοντας πως θέλει η ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο που θα ικανοποιεί τον κόσμο. Ο Κορμπεράν είπε καλησπέρα στα ελληνικά, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο, έχουμε τις ίδιες απόψεις με το κλαμπ για το ποδόσφαιρο. Ξεκινάμε με ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, είναι ένα κίνητρο για κάθε προπονητή. Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε με κοινές φιλοδοξίες. Ευχαριστώ τον Κριστιάν και όλους σας»

Για τις φιλοδοξίες και τις αλλαγές: «Θέλω να ξαναφέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που πρέπει να είναι αυτός ο σύλλογος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν φιλοσοφία νικητή και θέλουμε να κάνουμε ό,τι πάντα κάνει ο Ολυμπιακός, να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Να είμαστε η ομάδα με πρωτοβουλία, με κυριαρχία, με το δικό μας παιχνίδι, με δράση και έτσι με τους μεγάλους παίκτες που έχουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αγωνιστικό πλάνο του: «Ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός από την Χάντερσφιλντ, οι φιλοδοξίες είναι διαφορετικές. Στην Χάντερσφιλντ φτάσαμε στο ανώτερο επίπεδο του συλλόγου και παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Τη δεύτερη χρονιά είχαμε πολλές εναλλακτικές σε σχήματα στην άμυνα και στην επίθεση. Εκεί δεν είχα το χρόνο να ολοκληρώσω το έργο μου, εδώ θα πρέπει να σκεφτώ ένα σταθερό σχήμα για να καθιερώσουμε αρχικά τη βάση μας».

Για την αντικατάσταση του Μαρτίνς και για την πίεση του χρόνου δήλωσε: «Θα εκμεταλλευτώ όλα τα θετικά στοιχεία που έχει αφήσει ο κ. Μαρτίνς. Δεν έχω πολύ χρόνο να αλλάξω πολλά για την τακτική, αύριο θα είναι περισσότερο συναισθηματικό και ψυχολογικό το κομμάτι της προετοιμασίας».

Για το ρόστερ και τη μεταγραφική συνέχεια: «Το μυαλό μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα για το ματς με την Σλόβαν και να δουλέψω με τους παίκτες που έχω. Πολλές φορές βρισκόμαστε με το μυαλό στο μέλλον, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παρόν».

Για το ποδόσφαιρο που του αρέσει: «Θέλω να βλέπω την ομάδα ενενήντα λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, θα βρούμε την ισορροπία για να είμαστε συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση. Προτιμώ να έχουμε την μπάλα παρά να είμαστε χωρίς αυτήν».

Για την πρώτη επαφή με τον Β. Μαρινάκη: «Μετά από δύο χρόνια στην Αγγλία είχα σκοπό να κάνει μια διακοπή, αλλά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήταν ένα μεγάλο κίνητρο και το ξανασκέφτηκα. Ήταν μια ευκαιρία που αξίζει. Αυτή η ομάδα έχει νοοτροπία νικητή και ήταν ιδανικό κίνητρο για να δουλέψω. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση».

Για την καριέρα του: «Όταν ήμουν 18 και ήμουν παίκτης ένιωσα να προτιμώ περισσότερο να είμαι προπονητής. Αποφάσισα να ξεκινήσω την προπονητική καριέρα μου στην Βιγιαρεάλ. Είχα μεγαλύτερο κίνητρο σαν προπονητής παρά σαν ποδοσφαιριστής. Τότε, στα 23 είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μεγάλους συλλόγους. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με Πελεγκρίνι, Βαλβέρδε, να πάρω εμπειρία. Τότε ο Γκουαρδιόλα πήγε στην Μπαρτσελόνα και άλλαξε το ποδόσφαιρο στον κόσμο, όπως και η Εθνική Ισπανίας. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν κοινό στοιχείο την κατοχή μπάλας. Στη συνέχεια δούλεψα με μεγάλους προπονητές, ειδικά με τον Μπιέλσα. Ήταν σημείο αναφοράς για την καριέρα μου».

 Για τα ματς με τη Σλόβαν

Στη συνέχεια ο Κορμπεράν μίλησε για τα ματς με την Σλόβαν στο Europa league: «Είναι σημαντικό το ψυχολογικό κομμάτι και η αντίδραση των παικτών. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι με ομαδικότητα μπροστά στους καταπληκτικούς οπαδούς μας. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι για να κατακτήσουμε το στόχο μας. Έχουμε δύο παιχνίδια για να τα καταφέρουμε φυσικά. Όμως το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό από τα δύο».

Για την ενδεκάδα και τη λίστα: «Θα κάνουμε δύο αλλαγές στη λίστα και μετά από τις λίγες δοκιμές έχω καταλήξει στην ενδεκάδα. Το βράδυ ή αύριο θα ξέρουμε για τη λίστα γιατί έχουμε ακόμη μία προπόνηση και μετά θα ξέρουμε. Όπως είδα τις προπονήσεις θα πάρω τις δικές μου αποφάσεις για τους παίκτες. Όλοι οι παίκτες που είναι στη λίστα προπονούνται με την ομάδα».

 Ο Παπασταθόπουλος

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο έμπειρος αμυντικός δήλωσε:

«Θα πρέπει να τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Δεν ήταν Ολυμπιακός αυτό με την Μακάμπι και στα δύο ματς. Το δεύτερο ματς ήταν ντροπιαστικό. Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι όλο αυτό ήταν μία πολύ κακή παρένθεση και δε θα ξανασυμβεί ποτέ».

Για την πίεση χρόνου για τον Κορμπεράν: «Ο χρόνος δεν είναι πολύς για το νέο τεχνικό. Από την πρώτη στιγμή έδειξε κάποια πράγματα που θέλει και πιστεύω ότι θα είμαστε άμεσα πολύ καλύτεροι».

Για τη διαφορά σε σχέση με τον Μαρτίνς: «Υπάρχουν διαφορετικά πράγματα, είναι λογικό. Δε λέω αν είναι τώρα καλύτερα ή χειρότερα. Είναι νέα στοιχεία που θέλει ο προπονητής κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τον βοηθήσουμε με την πρόκριση.  Θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος αύριο έναν πεινασμένο Ολυμπιακό, με πάλη για τη νίκη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό κι εμείς οι παίκτες θέλουμε να δείξουμε ότι δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτό που έγινε με την Μακάμπι. Δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε ποτέ. Καθοριστικό θα είναι το πως θα μπούμε στο γήπεδο, να έχουμε υπομονή επιθετικά και αμυντικά, να είναι κοντά η ομάδα, με σωστές αντιδράσεις. Εάν το κάνουμε και με τις οδηγίες του προπονητή, θα έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter