Κοροϊδία Κυρανάκη για τις ουρές στο Κτηματολόγιο Αθηνών – «Υπομονή» μέχρι τις 28 Αυγούστου (Video)

Κοροϊδία Κυρανάκη για τις ουρές στο Κτηματολόγιο Αθηνών – «Υπομονή» μέχρι τις 28 Αυγούστου (Video)
Μεγάλες ουρές αναμονής από νωρίς το πρωί, στο κτηματολογικό γραφείο Αθηνών , Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για ακόμη μια ημέρα, το σκηνικό το κτηματολόγιο Αθηνών, παραμένει χαοτικό. Ατελείωτες ουρές, αναμονή που αγγίζει και τις 12 ώρες, πολίτες με καρέκλες να προσπαθούν να πιάσουν σειρά προτεραιότητας ακόμα και από τα μεσάνυχτα, συμπληρώνουν τις εικόνες ντροπής που εκτυλίσσονται εδώ και μέρες. Αφού πήρε έκταση το θέμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκ των υστέρων προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσείσει τις ευθύνες που τη βαραίνουν, απαντώντας στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών, με υποσχέσεις για ψηφιοποίηση και… «υπομονή».

Διαβάστε επίσης: Κτηματολόγιο Αθηνών: Με δικαιολογίες και υποσχέσεις απαντάει η κυβέρνηση για τις εικόνες ντροπής

Συγκεκριμένα, μετά την κατακραυγή για τις εικόνες ντροπής, στην «Ελλάδα 2.0» του Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Κτηματολόγιο Αθηνών και έσπευσε να δικαιολογηθεί αλλά και να κατηγορήσει ουσιαστικά τον προηγούμενο υπουργό Ψηφιακή Διακυβέρνησης, καθώς παραδέχθηκε ότι από την στιγμή που ανέβαλε το υπουργείο, το πρόβλημα με τις ουρές ήταν ορατό «με τάση να διογκώνεται», χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση μιας και η «ψηφιακή εφαρμογή αριθμού προτεραιότητας» που υπόσχεται η κυβέρνηση θα ισχύσει από τις 28 Αυγούστου, καλώντας τους πολίτες κάνουν υπομονή εάν δεν πρόκειται για «κάτι επείγον».

«Στις 25 Ιουλίου ανακοινώσαμε την πλατφόρμα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από το ktimatologio .gov.gr» διατείνεται μεταξύ άλλων από την Πέμπτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

«Δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν, η ψηφιοποίηση στο Κτηματολόγιο από Κυριάκο Πιερρακάκη και Θοδωρή Λιβάνιο είχε προχωρήσει πάρα πολύ, και εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια αποφασιστικότητα», ανέφερε ο υφυπουργός, ωστόσο απορίας άξιο είναι τι θα συνέβαινε εάν δεν είχε προχωρήσει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter