Κορονοϊός: Αλαλούμ για την 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 (Video)

Κορονοϊός: Αλαλούμ για την 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 (Video)

Σύγχυση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμού και η εισήγηση για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα 30-59, δηλαδή κάτω από τα 60 έτη.

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, η επιτροπή αναφέρει πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης στους κάτω των 60 ετών.

Όπως λέει: «αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Στο μεταξύ, η τηλεοπτική εμφάνιση της Μίνας Γκάγκα στο Mega δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους πολίτες καθώς όπως είπε: «Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, όπως είπε, δεν θα σύστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος. «Αν μου πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίνετε κάντε το», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter