Κορονοϊός: Αλαλούμ για την 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 (Video)

Κορονοϊός: Αλαλούμ για την 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 (Video)

Σύγχυση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμού και η εισήγηση για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα 30-59, δηλαδή κάτω από τα 60 έτη.

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, η επιτροπή αναφέρει πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης στους κάτω των 60 ετών.

Όπως λέει: «αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Στο μεταξύ, η τηλεοπτική εμφάνιση της Μίνας Γκάγκα στο Mega δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους πολίτες καθώς όπως είπε: «Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, όπως είπε, δεν θα σύστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος. «Αν μου πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίνετε κάντε το», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μυστικά & Documento

19/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter