Κορονοϊός: Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία φοβίζει την κυβέρνηση – Τρέχει να οργανώσει το ΕΣΥ

Κορονοϊός: Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία φοβίζει την κυβέρνηση – Τρέχει να οργανώσει το ΕΣΥ

Πληθαίνουν και πάλι οι εισαγωγές μέρα με τη μέρα στα νοσοκομεία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ανησυχεί πως όσο περνάνε οι μέρες και τα κρούσματα αυξάνονται, θα αυξάνεται και ο αριθμός των εισαγωγών.

Χθες, Τρίτη ο απολογισμός των νοσηλευομένων ήταν 977 από τους οποίους οι 701 βρίσκονταν σε απλές κλίνες και οι εισαγωγές έφθασαν τις 166 ενώ από 28 Ιουνίου έως και 20 Ιουλίου η αύξηση των ασθενών στις απλές κλίνες Covid είναι περίπου στο 53%. Ωστόσο, οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται στην πλειοψηφία για ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά και για νέους.

Παρά το γεγονός πως τα κρούσματα έφτασαν χθες Τρίτη τα 3.565 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα νοσοκομεία κυρίως της Αττικής δεν έχουν δεχτεί προς το παρόν πίεση με τους διασωληνομένους να παραμένουν στους 121. Σταδιακά αυξάνονται όμως οι εισαγωγές, ενώ σταδιακή αύξηση παρατηρείται και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων. Όπως μεταδίδει το το epiruspost σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται δέκα ασθενείς. Οι ηλικίες τους είναι από 20 ετών μέχρι και 65.

Ωστόσο, ο προβληματισμός είναι έντονος στην κυβέρνηση διότι ο έλεγχος μπορεί να χαθεί και πάλι ανά πάσα στιγμή, όπως συνέβη άλλωστε και στα προηγούμενα κύματα. Το ΕΣΥ αποδείχτηκε ανοχύρωτο με αποκορύφωμα το τρίτο κύμα όπου τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γέμισαν, τα ράντζα βγήκαν και πάλι στους διαδρόμους και οι ασθενείς με Covid-19 έμπαιναν σε λίστα αναμονής για μια κλίνη ΜΕΘ. Ο ίδιος φόβος υπερισχύει και πάλι μιας και η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα είναι μεγάλη και ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών παραμένει ανεμβολίαστο μιας και η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να τους πείσει.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα έχει προγραμματιστεί, σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη όπου αναμένεται να ζητηθεί από τους διοικητές των ΥΠΕ της Αττικής να προχωρήσουν για μια ακόμη φορά στη δέσμευση κλινών από κλινικές νοσοκομείων για τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη Covid ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter