Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Σαρηγιάννη για τη μεταδοτικότητα της παραλλαγής «Κένταυρος» (Video)

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Σαρηγιάννη για τη μεταδοτικότητα της παραλλαγής «Κένταυρος» (Video)

Ως «ακόμη πιο μεταδοτική» χαρακτήρισε την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμώντας ότι μπορεί να κυριαρχήσει στην Ελλάδα κατά τα μέσα του φθινοπώρου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα μεγάλης εξάπλωσης της υποπαραλλαγής που θεωρείται περισσότερο μολυσματική από την «Όμικρον 2», με κορύφωση στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα στο να μετράμε απώλειες της τάξεως των 50-60 ανθρώπων ημερησίως, σε περίπτωση κυριαρχίας και κορύφωσης του «Κενταύρου».

«Είναι αρκετά πιθανό να μπει στην χώρα μέσα στον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου … περιμένουμε να κυριαρχήσει σαν στέλεχος από το τέλος Σεπτεμβρίου,  είναι πιο μολυσματικός από τις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 κατά 18,5%, το θέμα είναι σοβαρότερο για τους ανεμβολίαστους, τα συμπτώματα είναι γενικότερα πιο ήπια, μοιάζουν με αυτά της Όμικρον 2, είναι πιο ήπια της Όμικρον 5 (ο Κένταυρος είναι υποπαραλλαγή της Όμικρον 2). Δεν αναμένεται μεγάλη επιδείνωση στους «σκληρούς» δείκτες, ακόμη και μια αύξηση των ημερήσιων θανάτων στους 50 ή και 60 στην κορύφωση, στο τέλος Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου, δεν είναι κάτι εύκολα αποδεκτό», υπογράμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Για να αποφευχθεί το εν λόγω σενάριο, ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε τη λήψη ήπιων αλλά στοχευμένων μέτρων, όπως το ένα self test ανά εβδομάδα στα σχολεία, επίσπευση των εμβολιασμών με την 4η δόση, χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού όπως ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ, αλλά και συχνές απολυμάνσεις σε εσωτερικούς χώρους.


Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter