Κορονοϊός: «Όλα έχουν απαντηθεί» η απάντηση της κυβέρνησης για τις καθημερινές δεκάδες νεκρών της πανδημίας

Κορονοϊός: «Όλα έχουν απαντηθεί» η απάντηση της κυβέρνησης για τις καθημερινές δεκάδες νεκρών της πανδημίας

Ερώτημα για το γεγονός πως από τις αρχές του 2022 ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία είναι σχεδόν διπλάσιος από το ξεκίνημα του 2021 μέχρι την αντίστοιχη ημέρα τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο από το documentonews.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε μία δημόσια αποτίμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, όπως παλαιότερες με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του, καθώς και εάν ενόψει άρσης των κυριότερων μέτρων προστασίας, η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που έχουμε έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση πως «έχει δώσει όλες τις απαντήσεις», υποστηρίζοντας πως «σε ό,τι αφορά στον αριθμό των θανάτων έχουν εξηγηθεί και απαντηθεί πάρα πολλές φορές όλα τα ερωτήματα, όχι μόνο από την Κυβέρνηση, αλλά και από τους ειδικούς και από τον ΕΟΔΥ. Δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα», αποφεύγοντας να απαντήσει στα δύο τελευταία ερωτήματα, τόσο για το εάν ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες για την μέχρι τώρα διαχείριση, όσο και για την ετοιμότητα της κυβέρνησης για ένα σενάριο περαιτέρω έξαρσης της πανδημίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αποφεύγοντας να έρθει αντιμέτωπος με τις ζοφερές πρωτιές που καταγράφει η χώρα μας σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε πως «δόθηκε και η αληθινή εικόνα της συνολικής κατάστασης στη χώρα, σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο σε όλη την πορεία εξέλιξης της πανδημίας. Αυτό που κάνουμε τώρα σε ό,τι αφορά τα μέτρα και την επόμενη περίοδο, είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών, να ακολουθούμε την τάση που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη». Υποστήριξε δε ότι «σε σχέση με το παρελθόν η κατάσταση είναι πολύ έντονα διαφοροποιημένη».

«Πρώτα απ’ όλα, διότι η χώρα έχει χτίσει ένα πολύ μεγάλο τείχος ανοσίας εξαιτίας των εμβολιασμών και εξαιτίας των συμπολιτών μας που έχουν νοσήσει. Δεύτερον, διότι έχουμε και θα εξακολουθούμε να έχουμε το εμβόλιο. Έχουμε το φάρμακο που και αυτό πλέον δίνει απαντήσεις. Έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογούμε και να σταθμίζουμε συνεχώς τα δεδομένα και τα μεγέθη και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα μέτρα με τα οποία προχωρούμε και η άρση των μέτρων με την οποία προχωρούμε είναι αυτά που οι ειδικοί έχουν αποφασίσει και ζυγίσει ότι εγγυώνται μία ομαλή εξέλιξη όλο το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο Γ. Οικονόμου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρκέστηκε να δηλώσει πως «πάντοτε θα παρακολουθούμε. Αν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές ή προσαρμογές, εδώ είμαστε. Έτσι κι αλλιώς, έχουμε πει ότι ο πυρήνας των μέτρων θα επαναξιολογηθεί την 1η Σεπτεμβρίου», συμπληρώνοντας πως «βαδίζουμε με βάση το σχέδιο που συζητάμε από την Επιτροπή των ειδικών και με βάση αυτό που ακολουθεί και όλος ο υπόλοιπος κόσμος».

«Κύριε Εκπρόσωπε, μιας και είναι Μεγάλη Εβδομάδα, στα της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια ημέρα, 17 Απριλίου, είχαμε γύρω στις 4.500 απώλειες. Σήμερα ο αριθμός αυτός προκύπτει, σχεδόν διπλάσιος, στις 7.750 και ταυτόχρονα αίρονται και τα μέτρα, τα κυριότερα, οδεύοντας στο καλοκαίρι. Έχει η Κυβέρνηση κάποια εξήγηση γι’ αυτό; Ετοιμάζεται ο Πρωθυπουργός να κάνει μια δημόσια αποτίμηση, όπως στο παρελθόν, με επιστήμονες; Και επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν εν’ όψει Καλοκαιριού με αυτή την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, κάποιο Σχέδιο Β’ της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει μια πιθανή επιπλέον έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών» ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο της ερώτησης του documentonews.gr και της απάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter