Κορονοϊός: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου

Κορονοϊός: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για την προστασία κατά του κορονοϊού μέχρι τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Μέχρι τις 4 Μαίου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στελιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι μετά θα «ξεκινήσουμε την μετάβαση σε μία νέα κανονικότητα».

Σκοπός, είπε ο κ. Πέτσας, δεν είναι να μείνουμε στην γυάλα αλλά να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Η επιστροφή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά και συγκροτημένα. Τα απαγορευτικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι τις 4 Μαίου. 

Τα ίδια μέτρα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα θα εφαρμοστούν και στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς. 

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πλαίσιο της άρσης των απαγορεύσεων και του ανοίγματος τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Παράλληλα με το άνοιγμα των τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα υπάρξει άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των προσώπων. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων και αν θα είναι σταδιακά. Για τις μάσκες θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο χρήσης τους. 

Για τα σχολεία είπε πως «περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών».«Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν, θα πρέπει να δούμε την ιεράρχηση και τη σειρά» διευκρίνισε.

Για τον τομέα της εργασίας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του έτους, η διατήρηση από τις επιχειρήσεις του αριθμού των εργαζομένων που είχαν στις 19 Μαρτίου.

Όσον αφορά την Υγεία ο κ. Πέτσας είπε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα είναι σημείο αναφοράς στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊος: Συζητείται η υποχρεωτική μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού»

Σε ερώτηση για τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, μετά την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Πέτσας είπε ότι «ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», ωστόσο δεν απάντησε στο ερώτημα «εάν ο κ. Βρούτσης υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον θόρυβο που έγινε». Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης καταργήθηκε, οι επιστήμονες θα πάρουν το επίδομα, συνέχισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται και να διορθώνονται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε. Παράλληλα έδωσε εντολή να γίνει και αξιολόγηση των ΚΕΚ, κάτι που δεν είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα». Διευκρίνισε ακόμη ότι τα 600 ευρώ στους επιστήμονες θα δοθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και θα διεκδικήσουμε και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Σύνοδος Κορυφής

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ο κ. Πέτσας είπε ότι “Για την αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης στη Ευρώπη είναι απαραίτητη η κοινή στάση…Σε μία οικονομία με υψηλό ιδιωτικό και δημόσιο χρέος δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια αλλά επιχορηγήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ της της δημιουργίας ενός ταμείου ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ξεκινάμε από την θέση αρχής ότι τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις. Η Ευρώπη χρειάζεται κοινές πολιτικές και ένα κοινό εργαλείο όπως ένα κοινό ομόλογο ώστε να πείσουμε τις αγορές ότι η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει την ύφεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter