Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Πολωνία και Ουγγαρία

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Πολωνία και Ουγγαρία

Η Πολωνία κατέγραψε 8.361 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε και 133 θανάτους από την COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων που καταγράφεται σε μία ημέρα από τα τέλη του Απριλίου.

Η κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα απ’ ό,τι στο δυτικό τμήμα της ηπείρου, αντιμετωπίζει μια αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι αξιωματούχοι στην Πολωνία παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί και να τηρεί τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας Άνταμ Νιεντζιέλσκι είχε δηλώσει ότι η χώρα θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών αν ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων ξεπεράσει τις 7.000.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία, η Πολωνία, χώρα με πληθυσμό περίπου 38 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει συνολικά 2.990.509 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 76.672 θανάτους από την COVID-19.

Ουγγαρία: Σταθερή και συνεχής αύξηση των κρουσμάτων

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 3.125 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε ένα 24ωρο, που είναι ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφει από τον Απρίλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η οποία κάλεσε τον πληθυσμό να ανοσοποιηθεί, ενώ εμβόλια κατά της COVID-19 διατίθενται ευρέως σε όλη τη χώρα.

Η Ουγγαρία αντιμετωπίζει μια σταθερή αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες –τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα 1.668 που ήταν πριν από μία εβδομάδα– αλλά οι ημερήσιοι αριθμοί που ανακοινώνει εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με αυτούς που καταγράφονται σε άλλες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Η Ουγγαρία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει συνολικά 30.647 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Περισσότεροι από 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως στη χώρα μέχρι στιγμής και περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο έχουν λάβει μια τρίτη, ενισχυτική δόση.

Οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ, γεγονός στο οποίο έχουν παίξει ρόλο πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, και πιο μεταδοτικές παραλλαγές του νέου κορονοϊού εξαπλώνονται εκεί γρήγορα.

Η γειτονική Ρουμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του νέου κύματος της επιδημίας της COVID-19 που πλήττει την περιοχή, έχοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας στον κόσμο και τα νοσοκομεία της αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στην συρροή ασθενών.

Στην Ουγγαρία δεν υπάρχουν πλέον σε ισχύ περιορισμοί και η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, μόνον στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Γιάνος Σζλάβικ, ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο χθες, Τρίτη, ότι ορισμένα μέτρα θα ληφθούν αναπόφευκτα αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης λόγω αύξησης των αριθμών των κρουσμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter