Κορονοϊός: Σκέψεις των ειδικών για τέταρτη δόση για τους κάτω των 60 ετών μέσα στο καλοκαίρι καθώς η πανδημία επελαύνει

Κορονοϊός: Σκέψεις των ειδικών για τέταρτη δόση για τους κάτω των 60 ετών μέσα στο καλοκαίρι καθώς η πανδημία επελαύνει

Το ζήτημα της δεύτερης αναμνηστικής δόσης βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι ραγδαία στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες λόγω των μεταλλάξεων Όμικρον 4 και 5 . Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού με τη δεύτερη αναμνηστική δόση έναντι του κορονοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα μέσα στο καλοκαίρι καθώς οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας.

Οι ειδικοί αναμένεται λοιπόν σήμερα να αποφασίσουν να «ξεκλειδώσουν» την πλατφόρμα για την ελεύθερη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίου ενώ μέχρι σήμερα δικαιούχοι της τέταρτης δόσης στην Ελλάδα, ήταν 1,3 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Παρά το γεγονός πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα της χώρας λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι ειδικοί φοβούνται πως αν δεν παρθούν μέτρα τα χειρότερα έρχονται νωρίτερα από ότι περίμεναν. Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 10.528 νέα κρούσματα, αριθμό που κατά τους ειδικούς δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στην κοινότητα καθώς δεν γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση και έλεγχος όπως το προηγούμενο διάστημα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει τα 15.000- 20.000 κι αναμένεται περαιτέρω άνοδος.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, η Κρήτη, τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα καταγράφουν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως και η Αττική, με τα χαρακτηριστικά τους όμως να είναι διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης

Τέταρτη δόση άμεσα για όλους εξετάζει η επιτροπή των ειδικών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter