Κώστας Γαβράς: Στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να ανεχτούμε αστυνομία στα πανεπιστήμια

Κώστας Γαβράς: Στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να ανεχτούμε αστυνομία στα πανεπιστήμια
O Κώστας Γαβράς με τον Βασίλη Βασιλικό στα Χανιά

Στα Χανιά παρευρέθη ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς επίσημος προσκεκλημένος  στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ο εμβληματικός σκηνοθέτης τιμήθηκε για την συνολική του προσφορά στην 7η τέχνη. Πριν τη βράβευση του είχε προβληθεί η ταινία του «Αμήν» με βασικό πυρήνα την ιστορία δυο ανθρώπων που αντιστάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τη Χρυσή Αυγή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ο Κώστας Γαβράς με ψύχραιμο λόγο εστίασε στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να επιβάλλει.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία «Κίνηση Τελείως απαράδεκτη. Στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Οι μικρές αντιστάσεις είναι απαραίτητες».

Ασχολίαστο δεν άφησε και το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε στην εξουσία αφενός το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου έβαλε την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. στο ελληνικό κοινοβούλιο στις εκλογές του 2012 «το αποτέλεσμα που έφερε 30 ναζιστές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Αυτοί δεν εξαφανίστηκαν, είναι εδώ, μέσα σε άλλα κόμματα και το φαινόμενο θέλει προσοχή».

Όσον αφορά την εκλογή Μελόνι και το γενικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη επισήμανε την αδυναμία των ανθρώπων της Αριστεράς να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα με αποτέλεσμα να αφήνουν χώρο στην Ακροδεξιά να αναπτυχθεί.

Ο σκηνοθέτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εποχή της σύστασης της «Επιτροπής Γαβρά». Να θυμίσουμε πως το 2009 ο Κώστας Γαβράς είχε κληθεί από το υπουργείο Πολιτισμού να μελετήσει τη νομοθεσία για τον ελληνικό κινηματογράφο. Ένα εγχείρημα που δεν προχώρησε και ο σκηνοθέτης χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για επικοινωνιακούς λόγους από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter