Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Την αντίθεση του με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο εξέφρασε για ακόμη μία φορά το ΚΚΕ. Με τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «δεν έρχεται να επιλύσει ζητήματα συμβίωσης, αλλά φέρνει αλλαγές στην τεκνοποίηση και στη αναγνώριση γονικής μέριμνας».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «εδώ μιλάμε για τη σχέση ενηλίκων με τα παιδιά και από τη στιγμή που μιλάμε για τα παιδιά, υπερβαίνει τις ατομικές ευθύνες των ενηλίκων.
Παράλληλα, ο κ Κουτσούμπας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς δεν έχει προχωρήσει σε εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας.

Tι απαντά στα περί ομοφοβίας του ΚΚΕ

Σε ότι αφορά την κριτική που ακούγεται στη δημόσια σφαίρα ο κ Κουτσούμπας σημείωσε ότι «καλλιεργείται από συστημικές δυνάμεις και γίνεται συστηματική διαστρέβλωση».

Επίσης, ανέφερε ότι «πολλά ΛΟΑΤΚΙ δεν ξέρουν ποιες είναι οι πραγματικές μας θέσεις», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι κάθε άτομο ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού θα πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες στην εργασία και σε κάθε πεδία της κοινωνίας.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι έχει πάρει πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ποινών σε ότι αφορά τις σεξιστικές πρακτικές.

Καταργείται η ενότητα μητρότητας και πατρότητας

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο κίνδυνο της «εμπορευματοποίησης της τεκνοποιήσης». Επίσης, ανέφερε ότι «δεν συμφωνούμε με μία ορισμένη κατεύθυνση των κυρίαρχων αντιλήψεων, η οποία επιχειρεί στο όνομα της υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων να αναιρέσει την ύπαρξη του βιολογικού φύλου, που οδηγούν στην αποξένωση». Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι καταργείται στην πράξη της ενότητας μητρότητας-πατρότητας στην πράξη.

Διαβάστε επίσης: Κόντρα Σκέρτσου – Κουτσούμπα στη Βουλή με φόντο τα ομόφυλα ζευγάρια

Κασσελάκης στο Ευρωκοινοβούλιο για το έγκλημα στα Τέμπη: «Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ»

Νέες ταινίες: Οι συνταρακτικοί «Άγνωστοι μεταξύ μας» του Άντριου Χέιγκ

Η φυγή των baby boomers και η µαύρη τρύπα στην αγορά εργασίας – Σε μία χώρα που γερνάει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter