Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σκοπεύει να παραστεί στην κηδεία του επικεφαλής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε δύο μήνες αφότου ο Πριγκόζιν και οι μισθοφόροι του επιχείρησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν τον Πούτιν αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία και προελαύνοντας προς τη Μόσχα προτού υποχωρήσουν 200 χιλιόμετρα πριν από την πρωτεύουσα.

«Η παρουσία του προέδρου δεν προβλέπεται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν ο Πούτιν θα παρευρεθεί στην κηδεία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δεν διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία και οι διευθετήσεις για την τέλεσή της αφορούν την οικογένεια του Πριγκόζιν.

Την Κυριακή, ερευνητές κατέληξαν ότι από τις εξετάσεις γενετικού υλικού προέκυψε ότι ο Πριγκόζιν είναι ένα από τα δέκα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Το Κρεμλίνο απέρριψε ως “κατάφωρο ψέμα” τον ισχυρισμό ορισμένων δυτικών πολιτικών και σχολιαστών ότι ο Πούτιν διέταξε τη δολοφονία Πριγκόζιν ως εκδίκηση.

Ο Πεσκόφ, στην τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, σχολίασε επίσης και την πρόσφατη αποτυχία του ρωσικού διαστημοπλοίου Luna-25 να προσεληνωθεί λέγοντας ότι “δεν ήταν κάτι φοβερό” και ότι το βασικό είναι να συνεχιστεί το ρωσικό πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος.

Διαβάστε επίσης: Η Βάγκνερ σε κλοιό θανάτου

Διαβάστε επίσης: Νεκρός και επίσημα ο Πριγκόζιν – Ταυτοποιήθηκε η σορός του

Διαβάστε επίσης: Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του Πριγκόζιν

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter