Κρι Κρι: Ρεκόρ εξαγωγών και 30 εκατ. επενδύσεις

Κρι Κρι: Ρεκόρ εξαγωγών και 30 εκατ. επενδύσεις

Πόλο τουριστικής έλξης αναμένεται να αποτελέσει το θεματικό πάρκο για το παγωτό που έθεσε την περασμένη Τρίτη σε λειτουργία η Κρι Κρι με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 70 χρόνων λειτουργίας της

Να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση έχει στόχο η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι με τις νέες επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ που προγραμματίζει για το 2024, το οποίο, μετά την κατάκτηση κυρίαρχης θέσης στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά γιαουρτιού, αναμένεται να είναι για αυτήν χρονιά-ορόσημο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Τσινάβος στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, η γαλακτοβιομηχανία των Σερρών δρομολογεί νέο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2024-25 προκειμένου να επεκτείνει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της και να αυξήσει την παραγωγή της ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση γιαουρτιού από το εξωτερικό, η οποία μάλιστα αφορά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τα λειτουργικά επιδόρπια γιαουρτιού.

Ζήτηση για γιαούρτια υψηλής πρωτεΐνης

«Η κατηγορία των γιαουρτιών με υψηλή πρωτεΐνη παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη» πρόσθεσε ο Π. Τσινάβος «κι εμείς αναπτύξαμε μια νέα συνταγή ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Πέρα από την πρωτεΐνη, η διαφοροποίησή μας είναι και το Greek yogurt που προσδίδει προστιθέμενη αξία» ανέφερε. Συν τοις άλλοις, η Κρι Κρι διευρύνει περαιτέρω τη διείσδυσή της σε νέες αγορές χάρη στην καινοτομία της παραγωγής frozen yogurt με αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι, πρόσθεσε ο επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία, η Κρι Κρι παράγει σήμερα σχεδόν το σύνολο των γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας που καταναλώνονται στην Ελλάδα. Μαζί λοιπόν με τα επώνυμα Κρι Κρι το συνολικό μερίδιό της ξεπερνά το 50% σε όγκο, δηλαδή ένα στα δύο γιαούρτια στην Ελλάδα παράγεται από την Κρι Κρι.

Παράλληλα όμως η γαλακτοβιομηχανία των Σερρών, χάρη στην ισχυρή της εξωστρέφεια, αντλεί το 50% του τζίρου της από τις εξαγωγές, που το 2023 άγγιξαν τα 106 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το μερίδιο της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά γιαουρτιού –μεγέθους 25 δισ. ευρώ– στο 16,1% σε αξία και 14,2% σε όγκο. Σήμερα η Κρι Κρι έχει παρουσία σε 42 χώρες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η Ιταλία, η Βρετανία, η Αυστρία, η Σουηδία, Ιρλανδία και η Γερμανία, ενώ διατηρεί 5.500 σημεία πώλησης στα Βαλκάνια. Μες στο 2024 θα επιχειρήσει άνοιγμα ή περαιτέρω εδραίωση σε Γαλλία, Νορβηγία, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της, ο Π. Τσινάβος ανακοίνωσε ότι το 2023 η εταιρεία κατέγραψε διψήφια αύξηση πωλήσεων, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 210 εκατ. ευρώ.

Φιλόξενο και βιωματικό «Εργοστάσιο Παγωτού»

Η ενημερωτική εκδήλωση της Κρι Κρι πραγματοποιήθηκε με αφορμή το άνοιγμα του πρώτου θεματικού πάρκου για το παγωτό στην Ελλάδα στις 12 Μαρτίου – το δημιούργησε η εταιρεία στην πόλη των Σερρών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων λειτουργίας της και αναμένεται να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης. Το «Εργοστάσιο Παγωτού» της Κρι Κρι, ένα φιλόξενο βιωματικό πάρκο και μουσείο παγωτού, αποτελεί έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ. όπου οι επισκέπτες ταξιδεύουν στον χρόνο ανακαλύπτοντας την ιστορία και τα μυστικά του παγωτού κι έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν και να δοκιμάσουν τη δική τους αγαπημένη γεύση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter