Κριτική Μπουκώρου σε Γεωργιάδη για το καλάθι του Πάσχα: «Να μην κερδίσουν και από τον οβελία τα σούπερ μάρκετ» (Video)

Κριτική Μπουκώρου σε Γεωργιάδη για το καλάθι του Πάσχα: «Να μην κερδίσουν και από τον οβελία τα σούπερ μάρκετ» (Video)

Προσεκτική μεν, κριτική δε άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, στον υπουργό Ανάπτυξης αναφορικά με την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι του Πάσχα».

Αφού συνεχάρη τον Άδωνη Γεωργιάδη για τα… επιτεύγματα των καλαθιών, φρόντισε να σερβίρει φαρμάκι κουταλιού στον υπουργό για τα υπερκέρδη που θα αποκομίσουν τα σούπερ μάρκετ από τη συμπερίληψη του οβελία στο «καλάθι του Πάσχα».

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή γιατί έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα το ζήτημα της ένταξης του οβελία, των αμνοεριφίων στο ¨καλάθι του Πάσχᨻ είπε στην Ολομέλεια ο κ. Μπουκώρος και πρόσθεσε:

«Οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ δεν χρειάζεται να κερδίσουν και από τον οβελία. Κέρδισαν στο κορωνοϊό, κερδίζουν συνεχώς. Κάνετε τεράστιο αγώνα για να τους πιέσετε να πέσουν οι τιμές. Ας μην κερδίσουν από τον οβελία. Ας μην χάσει όμως ο παραγωγός».

Μάλιστα, κατέληξε εξηγώντας:

«Γιατί το να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε μια επαγγελματική τάξη, την οποία η κυβέρνηση ήρθε να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα πολλών εκατ. ευρώ, είναι δώρο – άδωρο να χάσουν από την παραγωγή τους πιεζόμενοι στις τιμές σε ένα εποχικό προϊόν, που είναι για πέντε μέρες. Η τιμή μετά θα επανέλθει στα 7 και στα 8 ευρώ και πάλι. Όσοι γνωρίζουν το κύκλωμα της αγοράς, ξέρουν πώς λειτουργεί η αγορά, ξέρουν ποιο είναι το κόστος παραγωγής και ξέρουν ότι μια απόφαση πρόσκαιρη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε ολόκληρη τη σεζόν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter