Κύπρος: «Καμία ανοχή στην ακροδεξιά» – Διαμαρτυρία ενάντια στις επιθέσεις κατά μεταναστών

Κύπρος: «Καμία ανοχή στην ακροδεξιά» – Διαμαρτυρία ενάντια στις επιθέσεις κατά μεταναστών

Ενάντια στο πογκρόμ που εξαπέλυσαν εναντίον μεταναστών ακροδεξιές ομάδες στη Λεμεσό την προηγούμενη Παρασκευή, το ΑΚΕΛ  διοργάνωσε διαμαρτυρία στην Πλατεία Διοικητηρίου, καλώντας τους πολίτες να δώσουν ηχηρό μήνυμα εναντίον των φασιστικών επιθέσεων.

Όπως αναφέρει το reporter οι διαδηλωτές κρατούσαν κυπριακές σημαίες, καθώς και πανό και πλακάτ ενάντια στον φασισμό. Φώναξαν συνθήματα, ενώ στις παρεμβάσεις είχαν ακουστεί και ποιήματα.

«Εν ρατσιστές με τους φτωχούς, αδύναμους τζαι ξένους, με όσους τα πλυννίσκουσειν πολλά καλά τα πάσειν. Φταίσειν τους άτυχους της γης, μόνο τους πονεμένους, που μάχουνται για ένα ψωμί να έχουσειν να φάσειν».

Στον χώρο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως και το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας, για την εποπτεία της εκδήλωσης.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη απέτυχε να αντιμετωπίσει τα επεισόδια μίσους και τα πογκρόμ, ενώ τόνισε πως η κατάσταση εκτραχυνόταν και από τις ερωτοτροπίες της συναγερμικής κυβέρνησης, κομμάτων και ΜΜΕ με το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ και ευρύτερα, την ακροδεξιά. Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε πως η πολιτική για το μεταναστευτικό πρέπει να στηρίζεται στην ανθρωπιά και πρόσθεσε πως:

«Η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να στηρίζεται στις διεθνείς συμβάσεις, συμφωνίες, ψηφίσματα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων και οργανισμών, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης»

Πηγή: reporter.com
Πηγή: reporter.com
Πηγή: reporter.com
Πηγή: reporter.com

 

Διαβάστε σχετικά: Κύπρος: Ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον μεταναστών στη Λεμεσό (Video)

Κύπρος – Λεμεσός: Νέο σοκαριστικό βίντεο – Επίθεση κουκουλοφόρων σε άστεγο

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter