Κύριε Μητσοτάκη πόσο καιρό γνωρίζετε για την παράνομη καταστροφή εγγράφων στο ΣΔΟΕ;

Κύριε Μητσοτάκη πόσο καιρό γνωρίζετε για την παράνομη καταστροφή εγγράφων στο ΣΔΟΕ;

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με όσα αποκάλυψε το Documento την Κυριακή για την παράνομη καταστροφή υπηρεσιακών εγγράφων στο ΣΔΟΕ, καθώς σχετική έγγραφη καταγγελία έχει φτάσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία επιβεβαιώνει πλήρως τις αποκαλύψεις της εφημερίδας και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει.

Διαβάστε επίσης: Κατέστρεψαν παράνομα εκατοντάδες πορίσματα του ΣΔΟΕ

Πρόκειται για επιστολή η οποία έχει αποσταλεί, άγνωστο πότε, εκτός από το γραφείο του πρωθυπουργού και στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, στην Οικονομική Εισαγγελία αλλά και μία σειρά από ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και το Documento. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πόσο καιρό γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όσα συμβαίνουν στο ΣΔΟΕ και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί καμία επίσημη διαδικασία, ενώ έχουν περάσει 48 ώρες από την αποκάλυψη του Documento, αλλά αντίθετα έχουν σιωπήσει τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη; Ας δούμε όμως τι καταγγέλλεται.

Πλήρης επιβεβαίωση της αποκάλυψης του Documento

Η έγγραφη καταγγελία την οποία έχει στη διάθεσή του το Documento, φέρει την ένδειξη «εμπιστευτικό». Ως παραλήπτες επισημαίνονται το γραφείο του πρωθυπουργού, τα γραφεία του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Οικονομικών, το γραφείο της υπηρεσιακής γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα. Επίσης η ίδια επιστολή – καταγγελία κοινοποιείται σε μία σειρά από ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», «Τα Νέα», το Documento, η Αυγή αλλά και το zougla.gr.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για «φοβερά και τρομερά πράγματα που συμβαίνουν στο ΣΔΟΕ, την υπηρεσία που κάποτε αποτελούσε τη ναυαρχίδα του υπουργείου Οικονομικών και του κράτους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Ουσιαστικά ο ανώνυμος αποστολέας της καταγγελίας επιβεβαιώνει πλήρως όσα αποκάλυψε το Documento, σχετικά με την παράνομη καταστροφή εκατοντάδων πορισμάτων των τελευταίων ετών σε υποθέσεις απάτης και φοροδιαφυγής με προφορική εντολή του διευθυντή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ηλία Κωνσταντέα. Πρόκειται για υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί και έχουν απασχολήσει ή συνεχίζουν να απασχολούν ελληνικές και ευρωπαϊκές εισαγγελικές αρχές, αλλά και τις αρμόδιες ΔΟΥ. Όπως είναι για παράδειγμα υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα ή αφορούν σε επιχορηγήσεις σε ξενοδοχεία αλλά και περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, καπνικών προϊόντων κ.λπ.

Η επίσκεψη συνεργατών του Θεοχάρη για ψηφιοποίηση

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 19 Ιουλίου του 2023 μετέβη στο ΣΔΟΕ «άνθρωπος από το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών (εννοεί τον Χάρη Θεοχάρη), μαζί με υπάλληλο της εταιρείας The Records Hub SA προκειμένου να δει το αρχείο της υπηρεσίας αφού εκδηλώθηκε πρόθεση από την νέα ηγεσία του υπουργείου αυτό να ψηφιοποιηθεί κάτι φυσικά που θα έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια πριν».

Τότε, όπως επισημαίνεται ο κ. Κωνσταντέας «έδωσε εντολή (προφορική φυσικά) στην προϊσταμένη του τμήματος του Δικαστικού της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, να καταστραφεί όλο το αρχείο της περιόδου που τον αφορούσε (2020 – 23) προκειμένου να μην καταστεί δυνατόν να ψηφιοποιηθεί».

Σύμφωνα με την καταγγελία «οι υποθέσεις του χρονικού αυτού διαστήματος είναι ακόμη ζωντανές και πολλές από αυτές κρύβουν τεράστιο πλούτο για την ελληνική οικονομία», ενώ η καταστροφή των εγγράφων έγινε «χωρίς να συγκροτηθεί επιτροπή καταστροφής αρχείου και χωρίς να συνταχθεί το αντίστοιχο πρωτόκολλο καταστροφής».

Ο καταγγέλλων ή καταγγέλλουσα, αποδίδει την καταστροφή των εγγράφων στο ότι ο κ. Κωνσταντέας «δεν ήθελε με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο να πληροφορηθεί η νέα ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών» όσα είχαν συμβεί σε διάφορες υποθέσεις που χειριζόταν το ΣΔΟΕ την περίοδο 2020 – 2023.

Η ομάδα των εφοριακών και το πολιτικό πρόσωπο

Εκτός από την παράνομη καταστροφή των εγγράφων, ο ανώνυμος αποστολέας καταγγέλλει και κάτι ακόμη. Τη λειτουργία «μιας δράκας», όπως τους αποκαλεί εφοριακών, που «κλείνουν υποθέσεις», σε γνώση υφυπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη και της διευθύντριάς του. Ο καταγγέλλων κατονομάζει τους εφοριακούς και τις θέσεις που κατέχουν στον κρατικό μηχανισμό, όπως επίσης και τον υφυπουργό ο οποίος σχετιζόταν μαζί τους, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Η έγγραφη καταγγελία δίνει νέα διάσταση σε όσα αποκάλυψε το Documento. Είναι χαρακτηριστικό ότι 48 ώρες μετά επικρατεί πλήρης αφωνία τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και Δικαιοσύνης. Κανονικά σε μια ευνομούμενη πολιτεία ήδη οι εισαγγελικές αρχές θα έπρεπε να έχουν παρέμβει προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter