ΚΥΣΕΑ: Πλήρης υποστήριξη στο Ισραήλ – «Φωταγώγηση» και του Μαξίμου στα χρώματα της σημαίας του

ΚΥΣΕΑ: Πλήρης υποστήριξη στο Ισραήλ – «Φωταγώγηση» και του Μαξίμου στα χρώματα της σημαίας του

Στην πλήρη υποστήριξη του Ισραήλ κινήθηκε και το έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι σχετικές ανακοινώσεις ανέφεραν ως αντικείμενο της συνεδρίασης τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, με τις «ελληνικές αρχές να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση».

Με αντικείμενο από τη μία τις «τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ» και από την άλλη την «κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας» ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βάζοντας ακόμα πιο εκκωφαντικά την κυβερνητική σφραγίδα στην αποδόμηση της ουδετερότητας της χώρας.

Η συνεδρίαση έρχεται λίγες ώρες μετά από τηναπόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα να φωταγωγήσει τη Βουλή στα χρώματα του Ισραήλ, δηλώνοντας ουσιαστικά τη στήριξη του ελληνικού κοινοβουλίου στους ανελέητους βομβαρδισμούς κατά χιλιάδων αμάχων, γυναικών και παιδιών στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Η σημαία του Ισραήλ στη Βουλή – Πού πήγε η ουδετερότητα της Ελλάδας;

Χωρίς ουσιαστικές πληροφορίες, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως συζητήθηκαν και «οι επιπτώσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», μαζί με «όλες τις πτυχές της κρίσης στην περιοχή», δίνοντας βάρος τη διάσταση της «ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής». Σημειώνεται πως τον ισλαμοφοβικό κώδωνα του κινδύνου έχει ήδη κρούσει ο Θάνος Πλεύρης, αμφισβητώντας το καθεστώς ασύλου των Παλαιστινίων, καθώς και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτασε στο σημείο να μιλά για «μετανάστες από εμπόλεμες ζώνες», αποσαρθρώνοντας την έννοια του πρόσφυγα/

Κατά τις ανακοινώσεις, οι ελληνικές αρχές «βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση», με τον… κλασικό αστερίσκο πως «η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση», ενώ αναφέρεται και ο επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδική αναφορά γίνεται και για τον ρόλο της χώρας μας και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως «ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ», υπογραμμίζοντας πως «θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους». Αναφορά που γεννά εκκωφαντικά ερωτήματα για την απόφαση της κυβέρνησης, αντί να παίξει μεσολαβητικό ρόλο απέναντι στην επικίνδυνη ένταση στη γειτονιά μας, να παίρνει κατάφορα μονομερή θέση υπέρ της μίας πλευράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter