Κυβερνητική αμηχανία για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι στη Θεσσαλονίκη

Κυβερνητική αμηχανία για τον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι στη Θεσσαλονίκη

Σε πλήρη αμηχανία και αδυναμία να ενημερώσει για τα πραγματικά περιστατικά στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, αναφορικά με τον πυροβολισμό του 16χρονου νεαρού στο κεφάλι από αστυνομικό, που φέρεται να μην πλήρωσε καύσιμα αξίας 20 ευρώ, καθώς αρκέστηκε σε γενικότητες περί της αξίας της ανθρώπινης ζωής, και διακηρύξεις περί έρευνας και ανακοινώσεων από την ΕΛΑΣ.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιπποκράτειο για τον 16χρονο – «Οι ζωές των Ρομά έχουν σημασία»

«Αξίζει μία ανθρώπινη ζωή μόλις 20 ευρώ βενζίνη; Όπως γνωρίζετε η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε (σ.σ. εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πληροφορίες για τον θάνατό του) έναν 16χρονο άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη. Ή μήπως δεν πειράζει; Μπορεί να το κάνει αυτό η αστυνομία επειδή ήταν Ρομ;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου για το σοκαριστικό περιστατικό πυροβολισμού νεαρού στη Θεσσαλονίκη, μετά από αστυνομική καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε αντίτιμο 20 ευρώ σε βενζινάδικο.

«Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα. Αυτό είναι αυτονόητο. Η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανενός είδους ποσό» απάντησε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιδιδόμενος σε ένα γενικό σχόλιο που περισσότερο θυμίζει σχολιαστή της επικαιρότητας παρά εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Χωρίς να έχει παραθέσει απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά και για το τι θα πράξει η κυβέρνηση για το νέο αυτό περιστατικό αστυνομική αυθαιρεσίας, το documentonews.gr επέμεινε στο θέμα, ρωτώντας τον Γ. Οικονόμου, καθώς γινόταν γνωστή η πληροφορία της σύλληψης του αστυνομικού που πυροβόλησε.

«Σχετικά με υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου, επειδή είπατε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα. Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια έρευνα για το περιστατικό; Τι ακριβώς θα κάνετε; Γιατί διαβάζουμε ότι συνελήφθη ο αστυνομικός και ο νεαρός χαροπαλεύει» ήταν η ερώτηση του documentonews.gr προς τον Γ. Οικονόμου. Ωστόσο, η απάντησή του θύμισε αντίστοιχες που έχει δώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση απέναντι σε κάθε περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, που προκαλούν πικρές εντυπώσεις στους πολίτες για την ατιμωρησία που παράγουν συχνά οι αστυνομικές ΕΔΕ.

«Νομίζω ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ελληνική αστυνομία. Και όπως σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, θα υπάρξει και έρευνα και ανακοινώσεις και θα δοθούν και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής» ήταν η απάντηση του Γ. Οικονόμου στο ερώτημα.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, η αστυνομία εξέδιδε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, «για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter