Κυβερνητική κάλυψη στον εφοπλιστή Μαρτίνο για το σπάσιμο του εμπάργκο κατά Ρωσίας

Κυβερνητική κάλυψη στον εφοπλιστή Μαρτίνο για το σπάσιμο του εμπάργκο κατά Ρωσίας

Με μία δήλωση κάλυψης… όλων των κινήσεων που κάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα ερωτήματα που προκαλούνται από τη δραστηριότητα του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, που κατά τον διεθνή Τύπο, φέρεται να έσπασε τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας για να μεταφέρει ρωσικό άνθρακα. «Δεν είναι σε γνώση μας κάποια παραβίαση» η απάντηση της κυβέρνησης στο ερώτημα του documentonews.gr.

Όπως έγραψε το Bloomberg, το πλοίο που έσπασε το εμπάργκο έναντι της Μόσχας, ονομάζεται «Stavros» και ανήκει στην εταιρία Eastern Mediterranean Maritim. Η εταιρία εδρεύει στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 69 στη Γλυφάδα και είναι συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου. Δηλαδή του πατριάρχη της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας.

Το Bloomberg αναφέρει περαιτέρω ότι εκπρόσωπος της εταιρίας, αρνήθηκε να σχολιάσει αν πράγματι το πλοίο μετέφερε άνθρακα, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει παραβίαση των κυρώσεων, εάν ο προορισμός του δεν είναι κάποιο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν ισχύει, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκαθαρίσει πως οι κυρώσεις ισχύουν για τυχόν αποστολές άνθρακα που προέρχονται από τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους.

Το ζήτημα θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, με τον Γιάννη Οικονόμου να υποστηρίζει πως «δεν είναι σε γνώση» της κυβέρνησης κάποια τέτοια δραστηριότητα, και να προκαλεί εντύπωση με την επιλογή του να καλύψει «όλες τις κινήσεις» των Ελλήνων εφοπλιστών.

Διαβάστε επίσης: Εφοπλιστής φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σπάει το εμπάργκο κατά της Ρωσίας για να μεταφέρει άνθρακα

Συγκεκριμένα, ρωτήσαμε εάν απέναντι σε μία τέτοια δραστηριότητα «προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση μέτρα ή να ζητήσετε από την Ευρώπη να λάβει αντίστοιχα μέτρα». Η απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης ήταν αφοπλιστική.

«Όλες οι κινήσεις που κάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται εντός του πλαισίου της νομιμότητας που διέπει τις μεταφορές και τις λειτουργίες τους. Δεν είναι σε γνώση μας να υπάρχει κάποια παραβίαση του πλαισίου που ισχύει» απάντησε ο Γ. Οικονόμου, που μόλις λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε κληθεί να τοποθετηθεί για την πρόταση Τσίπρα να διεξαχθεί έρευνα για το ζήτημα της ρωσικής παρέμβασης στη χώρα, όπως για την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε το βίντεο:

«Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη η έρευνα για όλα τα ζητήματα. Το πιο βασικό, διότι αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας είναι μια εικασία. Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται στο μυαλό του ότι μπορεί προφανώς», συνεχίζοντας με τη νοσηρή συνομωσιολογία για το «ρωσικό κανάλι».

«Υπάρχουν άλλα ζητήματα τα οποία δεν είναι εικασίες. Όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση με δέκα, νομίζω, εκατομμύρια ευρώ, από Ρώσο ολιγάρχη, της δημιουργίας τηλεοπτικού καναλιού, δικτύου περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, που θα χρησιμοποιούνταν ως βραχίονας, προφανώς της ρωσικής προπαγάνδας. Με πρωταγωνιστές συγκεκριμένους ανθρώπους εκείνη την περίοδο» είχε δηλώσει λίγο πριν κληθεί να απαντήσει για τη δραστηριότητα του εφοπλιστή, που είναι παράλληλα διορισμένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοικητής του Αγίου Όρους και πατέρας της βουλεύτριας της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου.

Διαβάστε ακόμα: Κύριε Μητσοτάκη εκτός από χρυσά διαβατήρια υπάρχουν και χρυσές μίζες;

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία και μέλη της κυβέρνησης επενδύουν στη συνομωσιολογία, αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις τόσο για την νέα προκλητική τιμητική πολιτογράφηση αλλοδαπού, αυτή τη φορά ανθρώπου του οποίου τα κεφάλαια τον συνδέουν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, όταν το documentonews.gr κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δεσμευτεί πως το κόμμα του δεν έχει σχέση με τις αποκαλύψεις για ρωσικό χρήμα σε πολιτικά κόμματα, εκείνος απέφυγε να πάρει αποστάσεις από το φιλορωσικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter