Κυβερνητική κοροϊδία με το Market Pass: Μονογονεϊκή οικογένεια χάνει το επίδομα ως… «φιλοξενούμενη»

Κυβερνητική κοροϊδία με το Market Pass: Μονογονεϊκή οικογένεια χάνει το επίδομα ως… «φιλοξενούμενη»

Δεν έχει τέλος ο κυβερνητικός εμπαιγμός γύρω από το νεοεισαχθέν επίδομα «Market Pass» που μοιράζει «ψίχουλα» στους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης συνεχίζουν το επικοινωνιακό σόου για να προωθήσουν το νέο επίδομα, αρκετοί από τους πολίτες δεν μπορούν καν να το εξασφαλίσουν καθώς θεωρούνται ως «φιλοξενούμενοι». Εν ολίγοις, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, εάν ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος για το επίδομα δεν έχει σπίτι στο όνομά του, τότε αυτόματα αποκλείεται από το Market Pass, ασχέτως της οικονομικής κατάστασής του και το εάν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα βασικά έξοδα για την επιβίωσή του.

Μία από τις πολλές καταγγελίες «φιλοξενούμενων» πολιτών, οι οποίες έχουν φτάσει στο documentonews.gr, αφορά την περίπτωση μητέρας που έχει την επιμέλεια δύο ανήλικων παιδιών και αδυνατεί να εξασφαλίσει το επίδομα καθώς εμφανίζεται ως «φιλοξενούμενη» στην οικία που διαμένει.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει, μπαίνοντας στην εφαρμογή gov.gr για να συντάξει την αίτηση για το Market Pass, διαπίστωσε ότι το σύστημα δεν την άφησε να συνεχίσει τη διαδικασία. «Έχω την επιμέλεια των δυο ανηλίκων τέκνων μου και δυστυχώς δεν έχω οικία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ως φιλοξενούμενη δεν επιμερίζομαι τα έξοδα της οικίας και κυρίως το φαγητό. Είναι λοιπόν άδικο να μην συνυπολογίζει το κράτος κάποιες κατηγορίες και να μην λαμβάνουμε το επίδομα. Δεν έχω σπίτι και περιουσία, συνεπώς φιλοξενούμαι, αλλά ως μητέρα με επιμέλεια δυο τέκνων πως θα επωφεληθώ της πρόνοιας του κράτους», κατήγγειλε χαρακτηριστικά στο documentonews.gr.

«Αν είχα σπίτι σε προνομιούχα περιοχή, θα έπαιρνα κανονικά το επίδομα… δυστυχώς δεν έχω και ούτε επίδομα να βοηθηθώ», προσθέτει η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών, που αποτελεί μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις τις οποίες η κυβέρνηση έχει αποκλείσει από την εξασφάλιση του πενιχρού επιδόματος.

Διαβάστε σχετικά: Επιτελικό μπάχαλο: Εκτός Market pass όσα παιδιά γεννήθηκαν το 2022-2023

Market Pass: Αυλαία για το νέο προεκλογικό ημίμετρο Μητσοτάκη – Γεωργιάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter