Λάσπη στον ανεμιστήρα στη Βουλή για να καλύψουν τον Μητσοτάκη που «απέδρασε» στην Κρήτη

Λάσπη στον ανεμιστήρα στη Βουλή για να καλύψουν τον Μητσοτάκη που «απέδρασε» στην Κρήτη

Σε παρωδία προσπαθεί να μετατρέψει η Νέα Δημοκρατία τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού εκτός του ότι πασχίζει να εκτρέψει τη συζήτηση προς πάσα κατεύθυνση υπό τον φόβο των αποκαλύψεων που έφερε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε στην Κρήτη κατά την πρώτη ημέρα και ο πρόεδρος της Βουλής φρόντισε να του χτίσει ένα τείχος άμυνας για τις δύο υπόλοιπες.

Δείτε επίσης: Πρόταση δυσπιστίας: Μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις για να συσκοτιστεί η αποδεδειγμένη δράση του παρακράτους

Δεύτερη ημέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή και ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη ήταν αποκαλυπτικά. Παρότι η μομφή κατά της κυβέρνησης ήρθε από τον Αλέξη Τσίπρα για τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και τα ευρήματα των ερευνών της ΑΔΑΕ, τα κυβερνητικά στελέχη και οι γαλάζιοι βουλευτές είναι αποφασισμένοι να το κάνουν… ροντέο για κάθε πιθανό και απίθανο άσχετο θέμα με το επίμαχο.

Από την Καλογριτσιάδα και τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis μέχρι το προσφυγικό και το 2015, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να παραπλανήσει τους πολίτες και να προχωρήσει σε «συμψηφισμούς» και αλλαγή ατζέντας, την ώρα που αποκαλύπτεται η συνταγματική εκτροπή που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητοστάκη.

Σκοπός της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής του Κωνσταντίνου Τασούλα να γίνει μία fast track συζήτηση ώστε να αποφύγει το Μέγαρο Μαξίμου το επικοινωνιακό κόστος από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του Κωστή Χατζηδάκη, του Κωνσταντίνου Φλώρου και των υπόλοιπων τεσσάρων στρατιωτικών, προς απόλυτη επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του Documento.

Άλλωστε, αυτή είναι και η αιτία που ο Κυρ. Μητσοτάκης φοβήθηκε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να τελειώσει γρήγορα και να φύγει για την Ιαπωνία, αλλά και επειδή είναι προφανές πως φοβάται τη στάση βουλευτών του, που είναι αναγκασμένοι ακόμα και τώρα να ταυτιστούν με το καθεστώς παρακολουθήσεων που έχει χτίσει ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter