ΛΔ Κονγκό: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

ΛΔ Κονγκό: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Η αιτία να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 72 άνθρωποι έγιναν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Πέμπτη την επαρχία Νότιο Κίβου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έγιναν, την ίδια στιγμή που δεκάδες αγνοούνται.

Απεσταλμένος του Reuters στην πόλη Μπουσούσου δήλωσε ότι είδε τους διασώστες να ανασύρουν πτώματα και καταμέτρησε τουλάχιστον 72 σορούς. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση δύο ποταμών, με αποτέλεσμα να γίνουν κατολισθήσεις και πλημμυρίσουν τα χωριά Μπουσούσου και Νιαμουκούμπι, προκαλώντας ζημιές και απώλειες ζωών.

Ο τοπικός διοικητής Τόμας Μπακένγκα δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και ότι περίπου 40 αγνοούνται. Ο Ντελφίν Μπιρίμπι, ηγέτης της κοινότητας στο Καλέχε στο Νότιο Κίβου, είπε ότι υπήρχαν 15 νεκροί στο χωριό του και ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι αγνοούνται στις κοντινές τοποθεσίες Μπουσουσού και Νιαμουκούμπι, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά καθώς θα συνεχίσουν να ανασύρονται πτώματα.

Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν αγνοουμένους, ενώ προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Νότιου Κίβου, με ανακοίνωσή της εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες που επλήγησαν και είπε ότι στέλνει αντιπροσωπεία στο σημείο.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter