Λευκορωσία: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ – Τι δηλώνει για την αεροπειρατεία

Λευκορωσία: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ – Τι δηλώνει για την αεροπειρατεία

Στην δημοσιότητα βγήκαν τα στοιχεία του έλληνα υπηκόου που σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ήταν μεταξύ των άλλων δύο ατόμων που κατέβηκαν στο Μινσκ, μετά την κρατική αεροπειρατεία της Λευκορωσίας στο αεροσκάφος της Ryanair.

Πρόκειται για τον Ιάσονα Ζήση τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας μέσα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα. Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στο δίκτυο, ήθελε να επισκεφτεί την σύζυγό του. «Δεκαπέντε λεπτά πριν την προσγείωση ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και θα προσγειωθούμε στο Μινσκ, όπως και έγινε», λέει ο ίδιος στην τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το Belarus 1, οι άλλοι δύο που κατέβηκαν είναι, μία γυναίκα που φέρεται να ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Ο ρόλος του Ελληνα επιβάτη ερευνάται σε συνάρτηση με τις πληροφορίες για την παρουσία πρακτόρων του Λουκασένκο και της KGB στην πτήση, αλλά και την περιγραφή του ίδιου του Προτάσεβιτς για έναν «ρωσόφωνο μεσήλικα» (κατά δήλωσή του) που τον παρακολουθούσε και τον φωτογράφιζε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν αναχωρήσει από την Αθήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter