Λιλιπούτειοι αναγνώστες

Λιλιπούτειοι αναγνώστες

Σελίδες με περιπέτειες, παραμύθια για μικρούς, έφηβους και γονείς

Η εγκυκλοπαίδεια της DC Comics

Η νέα έκδοση του ολοκληρωμένου οδηγού για το πάνθεον των υπερηρώων και υπερεγκληματιών της DC περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο πολυσύμπαν της DC και το προφίλ περισσότερων από 1.200 χαρακτήρων. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την DC και περιέχει εικόνες από τα πρωτότυπα κόμικς και από κάθε μεγάλο event στην ιστορία της, συμπεριλαμβανομένων των πλέον πρόσφατων, όπως τα «Dark nights: Metal» και το σίκουελ «Dark nights: Death metal». Περισσότερα από 80 χρόνια ιστορίας σε μία έκδοση.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Anubis
HΛΙΚΙΑ: 8+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 384
ΤΙΜΗ: €49,90

Παιδί σε κρίση
Αν-Κλερ Κλαϊντίνστ

Το βιβλίο γεννήθηκε από τη συνάντηση δύο μαμάδων. Διασταυρώνοντας τις απόψεις και τις εμπειρίες τους, προσκαλούν κάθε γονιό να αλλάξει οπτική για να κατανοήσει το παιδί του και όσα παίζονται στην καθημερινή συγκρουσιακή σχέση. Βασισμένο στην προσέγγιση της θετικής πειθαρχίας της Τζέιν Νέλσεν, το βιβλίο αυτό αποδίδει την καινοτόμα δύναμη της μεθόδου ζωντανεύοντας μέσα από τη χιουμοριστική εικονογράφηση καθημερινές καταστάσεις και προσφέροντας πρακτικές και άμεσες λύσεις, κατάλληλες για όλα τα παιδιά αλλά και για τα υπερευαίσθητα (με ή χωρίς υψηλό νοητικό δυναμικό, με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες κ.ά.).

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 200
ΤΙΜΗ: €17,70

 

Συμμορία με τις μπλε κάλτσες – Κλέφτης καλοκαιρινής νύχτας
Μιράντα Βατικιώτη

Καθίστε αναπαυτικά στη βελούδινη πολυθρόνα σας, απλώστε τα πόδια σας χωρίς να ενοχλείτε τον μπροστινό σας και κλείστε το κινητό σας. Σε πολύ λίγα λεπτά η παράστασή μας ξεκινάει. Αυτή η ιστορία είναι η πιο θεατρική της αγαπημένες παρέας, της «Συμμορίας με τις μπλε κάλτσες». Για άλλη μια φορά ο Αρης, η Σοφία, ο Αλέξης, ο Χριστόφορος και ασφαλώς η Ρόζα μπλέκονται σε μια περιπέτεια, προσπαθώντας να φτάσουν στη λύση του μυστήριου του κλέφτη της καλοκαιρινής νύχτας. Μια ιστορία γεμάτη χρυσόσκονη, πλαστικές σακούλες, σούπερ ήρωες, τον θεατρικό συγγραφέα Γουίλιαμ Σαίξπηρ… εμετούς και πολλή αγάπη.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ
HΛΙΚΙΑ: 7+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 120
ΤΙΜΗ: €12,72

Ο Χάρι Πάτερ και η κάμαρα με τα μυστικά, Εκδοση Minalima
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Το πλήρες κείμενο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνοδεύεται από ολόχρωμη εικονογράφηση σχεδόν σε κάθε σελίδα και από οκτώ ευρηματικά και διαδραστικά κοπτικά: εξερευνήστε το Μπάροου των Ουέσλι, ταξιδέψτε με μαγική σκόνη, τραβήξτε μανδραγόρες από τις γλάστρες τους και άλλα πολλά. Σχεδιασμένη και εικονογραφημένη από το βραβευμένο στούντιο Minalima, αυτή η έκδοση είναι θησαυρός για τους φανατικούς του Χάρι Πότερ όλων των ηλικιών, μια όμορφη προσθήκη στο ράφι κάθε συλλέκτη και ένας μαγευτικός τρόπος να γνωρίσει αυτή την πολυαγαπημένη σειρά μια νέα γενιά αναγνωστών.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
HΛΙΚΙΑ: 7+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 400
ΤΙΜΗ: 35,50 €

Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας
Rebecca Rolland

Η Ρεμπέκα Ρόλαντ, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο το οποίο θέλουμε να πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί. Το βιβλίο δείχνει τον τρόπο να χτίσουμε ποιοτική επικοινωνία και να κάνουμε ουσιαστικές συζητήσεις, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να εξελιχθούν.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 544
ΤΙΜΗ: €18.80

Αλεπός & υιός, ουράφτες
Πάντι Ντόνελι

Αυτή είναι η ιστορία του Ρόρι. Ο μπαμπάς του είναι ουράφτης, ράφτης ουρών δηλαδή. Και μάλιστα ο καλύτερος. Η ραπτική γι’ αυτούς είναι οικογενειακή υπόθεση. Ομως ο Ρόρι βαριέται να ράβει τις ίδιες και τις ίδιες ουρές κάθε μέρα. Εχει στο μυαλό του κάποιες καταπληκτικές ιδέες: ανυπομονεί να σχεδιάσει τις δικές του φτερωτές, χρωματιστές, χνουδωτές ουρές. Θα πιστέψει ο μπαμπάς του στις ανατρεπτικές ιδέες του ώστε να τις προσφέρουν στους πελάτες τους; Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ
HΛΙΚΙΑ: 3+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 36
ΤΙΜΗ: €13,30

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 17: σκληρό ροκ
Τζεφ Κίνι

Ο Γκρεγκ Χέφλι ανακαλύπτει ότι ο δρόμος προς τη δόξα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οταν αποφασίζει να ακολουθήσει τις Ξερατοπάνες, δηλαδή το συγκρότημα του έφηβου αδερφού του, του Ρόντρικ, ο Γκρεγκ δεν έχει καταλάβει σε τι φάση μπαίνει. Αλλά δεν αργεί να μάθει ότι τα ξενύχτια, τα απλήρωτα λάιβ, οι καβγάδες με άλλα συγκροτήματα και οι αφραγκίες πάνε πακέτο με το ροκ εν ρολ. Μπορεί ο Γκρεγκ να βοηθήσει τις Ξερατοπάνες να γίνουν οι θρύλοι που νομίζουν ότι είναι; Η πιο πρόσφατη ιστορία του συγγραφέα σειράς-φαινόμενο με τα εκατομμύρια μικρούς αναγνώστες στον κόσμο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ: 7+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 232
ΤΙΜΗ: €9,99

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Αλκη Ζέη

27 Οκτωβρίου 1940: Θα θυμάται ο Πέτρος αυτήν τη μέρα που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: «Σήκω… έγινε πόλεμος». Οταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο, αγαπούσε με πάθος τις αμερικανικές ταινίες και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία του. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα με την οικογένειά του, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο, μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΗΛΙΚΙΑ: 12+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 330
ΤΙΜΗ: €18.80

Να σε κάνω μια αγκαλιά;
Φρόσω Φωτεινάκη

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αγκαλιές. Κάποιες με γεμίζουν χαρά και αγάπη, άλλες με κάνουν να ντρέπομαι και άλλες να αγχώνομαι και να θέλω τόσο πολύ να πω «όχι!». Πώς θα του μιλήσω για τον αυτοσεβασμό, την οριοθέτηση, τη συναίνεση χωρίς να το πλημμυρίσω με φόβο και φοβίες; Ποια είναι η σπουδαιότερη, η πιο πολύτιμη αγκαλιά; Μια ιστορία για το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού να ορίζει τα όρια του σώματός του και να επιλέγει τις αγκαλιές του, ιδωμένη από την επιστημονική γνώση της ψυχολόγου & ψυχοθεραπεύτριας Φ. Φωτεινάκη.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
HΛΙΚΙΑ: 4+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 48
ΤΙΜΗ: €14.35

Ο μούργος εκατομμυριούχος
Κόλας Γκούτμαν

Ο Μούργος και ο Χαλκομανίας δεν βρίσκουν τίποτε να φάνε και είναι απελπισμένοι. Ο Χαλκομανίας ψάχνει για τροφή, αλλά ο Μούργος ονειρεύεται να γίνει εκατομμυριούχος. Και τότε μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα πέφτει στο κεφάλι του. Ο Μούργος βλέπει τη ζωή του να αλλάζει και παρά τις επιφυλάξεις του Χαλκομανία αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν πλούσιος. Θα καταφέρει άραγε ο Χαλκομανίας, ο πραγματικός πιστός φίλος του, να προσγειώσει τον Μούργο στην πραγματικότητα; Θα μπορέσει ο Μούργος να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του; Ο Μούργος έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει γίνει τηλεοπτική σειρά στη Γαλλία.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
ΗΛΙΚΙΑ: 6+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 88
ΤΙΜΗ: €8.50

Μέγας Αλέξανδρος
Νίκος Καζαντζάκης

O Νίκος Καζαντζάκης με αφηγητή τον Στέφανο, ένα νεαρό αγόρι, αναδημιουργεί την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσιάζοντας τις πολλαπλές όψεις του.
Η μόρφωση και ο ηρωισμός –στοιχεία που άντλησε ο Αλέξανδρος από τον Αριστοτέλη και τον Ομηρο– είναι καταλυτικά για τον ίδιο τον συγγραφέα. Με αυτά εφαλτήριο σκιαγραφεί έναν ηγέτη που εκπληρώνει μια αποστολή, μαχόμενος ενάντια στη μικρότητα του ανθρώπου. Τα δύο μυθιστορήματα για παιδιά του Νίκου Καζαντζάκη σε νέα έκδοση με εικονογράφηση – από την εξαιρετική Σάντρα Ελευθερίου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΗΛΙΚΙΑ: 10+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 288
ΤΙΜΗ: €18.80

Dune: The graphic novel – Μουάντ’Ντιμπ
Anderson Kevin J., Herbert Brian, Herbert Frank

Στον δεύτερο τόμο από τους συνολικά τρεις που απαρτίζουν τη μεταφορά του θρυλικού μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ, ο νεαρός Πωλ Ατρείδης και η μητέρα του Λαίδη Τζέσικα περιπλανιούνται στην αχανή έρημο του Αρράκις. Μετά την προδοσία του ίδιου τους του γιατρού και την ολοκληρωτική ήττα από τον μεγαλύτερο εχθρό τους, τους Χαρκόννεν, πρέπει να βρουν τους μυστηριώδεις Φρέμεν, που αποτελούν τη μόνη τους ελπίδα για να επιβιώσουν. Καθώς συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τα επτασφράγιστα μυστικά του πλανήτη θα χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις που θα αλλάξουν τη μοίρα και την ίδια τους τη ζωή για πάντα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Anubis
HΛΙΚΙΑ: 14+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 176
ΤΙΜΗ: €49,90

Ο Πάφι & η Πορτοκαλομαλλούσα
Καντινί Μπάρμπαρα

Από τη συγγραφέα της σειράς «Μορτίνα», των εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, έρχεται µια καινούργια συναρπαστική ιστορία µε τρυφερούς, μοναδικούς πρωταγωνιστές. Ο Πάφι είναι ένας σχεδόν κατάμαυρος μικρούλης γάτος που ψάχνει κάποιον να μείνει μαζί του. Η Πορτοκαλομαλλούσα είναι ένα λίγο παράξενο κοριτσάκι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθά στο οικογενειακό ανθοπωλείο ενώ τη νύχτα μεταμορφώνεται σε μαθητευόμενη μάγισσα. Το μόνο που της λείπει είναι ένας κατάμαυρος ολόδικός της γάτος. Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΗΛΙΚΙΑ: 9+
ΣΕΛΙΔΕΣ:60
ΤΙΜΗ: €10,90

Οδηγός επιβίωσης για νέες μαμάδες
Σερένα Βιβιανί

Ενα πολύτιμο εγχειρίδιο πλούσιο σε συμβουλές, προτάσεις και μικρά κόλπα για να «επιβιώσετε» τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού µε καλή διάθεση και χιούμορ, μαθαίνοντας να αγαπάτε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας. Οι αλλαγές στο σώμα και στην ψυχική διάθεση μιας νέας μητέρας μετά τον τοκετό, η ιδανική διατροφή για να εξασφαλίσει την απαραίτητη ενέργεια, οι σχέσεις µε τον σύντροφό της, χρήσιµες ασκήσεις για να ανακτήσει την καλή σωματική της κατάσταση και για να χαρίζει στον εαυτό της λίγες στιγμές χαλάρωσης. Και ακόμη οι αισθήσεις του παιδιού, ο ύπνος του, το κλάμα, τα ρουχαλάκια, τα χρήσιμα αντικείμενα, οι γιαγιάδες, οι νταντάδες, η κοινωνική ζωή…

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ
ΣΕΛΙΔΕΣ:136
ΤΙΜΗ: € 12,90

Παιδικό άγχος – Τι γίνεται με αυτό;
Ψύλλου Αγορίτσα – Ζαφειροπούλου Μαρία

Οταν τα παιδιά βρίσκονται σε µια κατάσταση που νιώθουν ότι δεν μπορούν να τη διαχειριστούν ή ότι δεν έχουν αρκετά εφόδια για να την αντιμετωπίσουν ενδέχεται να παρουσιάσουν συμπεριφορές άγχους. Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο-οδηγό πρόληψης για την αποφυγή εμφάνισης του καταστροφικού άγχους. Παρουσιάζει την έννοια του άγχους, πώς εκδηλώνεται από τα παιδιά, τις αρνητικές επιπτώσεις του, αλλά κυρίως τους τρόπους πρόληψής του μέσα από μεθόδους και τεχνικές της γνωστικής συμπεριφοριστικής θεραπείας και τη θεμελίωση και ενίσχυση της συναισθηματικής ανθεκτικότητας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 256
ΤΙΜΗ: €15,00

Ενόλα Χολμς 5: Η υπόθεση του κρυπτικού κρινολίνου
Νάνσι Σπρίνγκερ

Οι μοναχικές μέρες της ευφυέστατης και θαρραλέας ντετέκτιβ Ενόλα στο Λονδίνο παίρνουν τέλος όταν η αγαπημένη της σπιτονοικοκυρά, η κυρία Τάπερ, πέφτει θύμα απαγωγής. Καθώς η Ενόλα ψάχνει στοιχεία για να τη βρει ανακαλύπτει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ και ο ίδιος της ο αδερφός, ο Σέρλοκ Χολμς. Σύντομα η Ενόλα καταλήγει να πηδά από παράθυρα, να αποκρυπτογραφεί έναν μυστηριώδη κώδικα, να χρησιμοποιεί το κρυμμένο στιλέτο της – και δεν θα ησυχάσει ώσπου η δύστυχη κυρία Τάπερ να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι της.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
HΛΙΚΙΑ: 12+
ΣΕΛΙΔΕΣ: 176
ΤΙΜΗ: €12,20

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter