Λίβανος: Επτά νεκροί από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες

Λίβανος: Επτά νεκροί από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες

Τους επτά έφτασαν οι νεκροί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά του Λιβάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο στρατός του Λιβάνου εντόπισε ακόμη μια σορό στα ανοικτά των βόρειων ακτών της χώρας μετά το ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των νεκρών μέχρι στιγμής.

Αργά το Σάββατο το βράδυ ένα μικρό σκάφος που μετέφερε περίπου 60 ανθρώπους αναχώρησε από την περιοχή της Καλαμούν και βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στο λιμάνι της Τρίπολης. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 48 άνθρωποι.

Ο επικεφαλής των λιμενικών αρχών της Τρίπολης Άχμαντ Τάμερ δήλωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν όλη τη νύκτα και ο λιβανέζικος στρατός κατάφερε να εντοπίσει τη σορό μιας γυναίκας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων τώρα είναι επτά», σημείωσε ο Τάμερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλοιάριο ανατράπηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο, ενώ οι επιβαίνοντες ήταν Λιβανέζοι, Σύροι και Παλαιστίνιοι.

Η οικονομική κρίση στον Λίβανο, η χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα, ωθεί κύματα πολιτών καθώς και πρόσφυγες από τη Συρία να κάνουν το εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη διά θαλάσσης, συχνά με μικρά και κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη. Ωστόσο αυτού του είδους οι τραγωδίες είναι σπάνιες.

Χθες Κυριακή ο στρατός του Λιβάνου ανέσυρε πέντε πτώματα μεταναστών από τη θάλασσα και το Σάββατο είχε εντοπίσει το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από τα νοσοκομεία της Τρίπολης όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες, ενώ σήμερα το πρωί μερικοί άνδρες περίμεναν έξω από το λιμάνι με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους συγγενείς τους.

Στο μεταξύ χθες νωρίς το βράδυ διαδηλωτές έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από την Τρίπολη στο Ακάρ, ενώ στις συνοικίες της πόλης επικρατεί ένταση και ακούστηκαν σποραδικά πυρά.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter