Μαγιορκίνης: Σε ένα μήνα περιμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας

Μαγιορκίνης: Σε ένα μήνα περιμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας

Σε ένα μήνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας, είπε μεταξύ άλλων ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Διευκρίνισε ότι η επιδημία δείχνει σαφή σημεία σταθεροποίησης και τάσεις συρρίκνωσης στη χώρα. «Διανύουμε μία μεταβατική περίοδο με την επιστροφή από τις διακοπές, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αναμένεται μία διαφορετικού τύπου κινητικότητα».

«Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα μετά τον Ιούλιο, που εμβολιάστηκαν νεαρές ηλικιακές ομάδες και αναμένουμε υψηλότερο τείχος ανοσίας. Σε ένα μήνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας» πρόσθεσε και εξήγησε ότι το ενθαρρυντικό είναι ότι παρά τον υψηλό αριθμό των διασωληνώμενων, ο ρυθμός αύξησής τους παρουσιάζει σταθεροποίηση.

Ο επίκουρος καθηγητής αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη M, λέγοντας πως είναι μία μετάλλαξη που εμφανίστηκε στη Νότια Αμερική με πολλές επιμέρους μεταλλάξεις. «Έχει μεταλλάξεις που διαφεύγουν της ανοσολογικής αποτελεσματικότητας Δηλαδή μειώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Είμαστε under investigation» πρόσθεσε.

«Γενικά άπαξ και μία μετάλλαξη αποκτήσει δυναμική, δεν υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να αναστείλουν την εξάπλωσή της. Μπορούμε να την επιβραδύνουμε αλλά δεν μπορούμε να την σταματήσουμε. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα στοιχεία μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Την παρακολουθούμε, επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter